Shop menü

MEGLEPETÉSRE ÚJ MOBIL LÉPETT A DXOMARK KAMERÁS TOPLISTÁJÁNAK ÉLÉRE

Az Oppo már hosszú ideje szolgált remek fejlesztésekkel a képalkotás terén, de a trónra mostanáig tudott feljutni, a Find X6 Pro viszont megelőzte riválisait.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Meglepetésre új mobil lépett a DXOMARK kamerás toplistájának élére

A DXOMARK számára sok gyártó már nem küldi el az új mobilokat, mert nem szeretnének rossz eredményt elérni, az Oppo is azok között volt korábban, akik mindig lemaradtak az élboly mögött egy hajszállal, most azonban a helyzet megváltozott. A vállalat kitartó munkájának meglett az eredménye, a Find X6 Pro a DXOMARK szakemberei szerint összetettben most a legjobb kamerás mobilnak tekinthető.

A Honor Magic5 Pro és a Pixel 7 Pro megelőzésével került az élre a készülék, és a Find X6 Pro esetében annak köszönhetően lett meg a siker, hogy konzisztensen képes kiválóan teljesíteni. Valójában semmiben sem a legjobb a DXOMARK mérésaiben, de szinte minden téren hozza, vagy nagyon közel van a legjobbhoz. Korábban több készülék is tudott már a stabil jó teljesítménnyel élre állni. A Find X6 Pro 153 pontot ért el, mindössze egy ponttal tudta átvenni a vezetést.

Galéria megnyitása

Fényképezésben egy hajszállal maradt el a Magic 5 Prótól, miközben az ultraszéles látószögű kamerája és a zoomolásra szolgáló egysége is közel áll a csúcs-Honor teljesítményéhez. Videózásban pedig majdnem hozza az iPhone 14 Pro szintjét, ami az állandó etalon ezen a fronton. A mélységélességet pont olyan szépen oldja meg, mint a legjobb riválisai. Csak az előnézeti kép az, amiben vannak hiányosságai, de ez lényegében minden androidos készülékre igaz, ebben az iPhone viszi a prímet.

Galéria megnyitása

A DXOMARK igyekszik már a lehető legteljesebb képet adni a készülékek tudásáról, és olyan dolgokat is vizsgál külön összesítve, hogy a kamerák hogyan szerepelnek gyenge fényviszonyok mellett, vagy, hogy az önarcképek és csoportos, családi fotók megörökítésénél mire képesek. Nos, az Oppo Find X6 Pro mindkét kategóriában elhozta a pálmát. A tesztek alapján rossz fényviszonyok esetén nagyon magabiztosan teljesít, a mobil, legyen szó fotózásról vagy videózásról, csak a Magic5 Pro ér a nyomába, de ahhoz képest is 5 pontos előnnyel rendelkezik.

Galéria megnyitása

Ennek fényében nem meglepő, hogy a DXOMARK szakemberei az értékelésben is külön kiemelték azt, hogy a Find X6 Pro lenyűgözően teljesít, amikor nem éppen ideálisak a fényviszonyok. Rendkívül részletes felvételeket tud készíteni nagyon nehéz körülmények között is. Azt is kiemelték, hogy a fotók és a videók általánosan remek élességgel és gazdag textúrával szolgálnak. Jól használja ki a készülék a nagy szenzorokat. Emellett azért is elismerésben részesült az eszköz, mert nagyon jó a portrémódja, rendkívül élethű mélységélességet tud nyújtani.

Galéria megnyitása

Sok negatívumot nem jegyeztek meg a tesztelők az Oppo csúcsmodellje kapcsán. A vizsgálatok során arra jutottak, hogy a bőrszínt néhány esetben egy kicsit hajlamos túltolni, bizonyos körülmények között túlszaturáltak lehetnek a bőrszínek. És ezen felül igazából csak azt emelték ki, amiről már fentebb is volt szó, hogy az előnézeti kép sok esetben jelentősen eltér attól, amilyen a végeredmény lesz. A HDR felvételeknél a legszembetűnőbb ez, mert nem is igazán próbálja a nagyobb dinamikában mutatni a képet élőben. Ez a komponálás során néha zavaró lehet, főleg a hozzáértőbb fotósoknak fájhat majd ez.

Galéria megnyitása

Az Oppo Find X6 Pro sikere abból a szempontból nem meglepő, hogy ez a világ első olyan okostelefonja, amiben mind a három hátlapra szegezett kamera felsőkategóriában használatos szenzorra épül. Mindegyik egység 50 MPixeles, és a főkamera 1 colos alapot használ, a másik két kamera pedig 1/1,56 colos érzékelőre épül. Abszolút megérdemelt a készülék sikere, és ez jó példa arra, hogy bizony a sok szoftveres trükk mellett azért mégis csak az a legjobb, ha a hardveres alapok is kiemelkedően jók.

Galéria megnyitása

Bízunk abban, hogy a jövőben más gyártók is követni fogják az Oppo Find X6 Pro mintáját. Az pedig, hogy meddig lesz ez a készülék a DXOMARK listáján a legjobb, nehezen megtippelhető, mert idén még sok olyan eszköz jön, ami a trónra szeretne kerülni. Hamarosan itt a Xiaomi 13 Ultra, azt mindenképpen érdekes lesz majd azt látni, hogy ez a készülék hova kerül a rangsorban.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére