Megkezdte a 12 GB-os uMCP chipjeinek gyártását a Samsung

Az új egységgel akár a középkategóriás okostelefonok számára is elérhető lesz a kövérebb rendszermemória.

Megkezdte a 12 GB-os uMCP chipjeinek gyártását a Samsung

A Samsung Tech Day keretében mutatkozott be a friss fejlesztés, amin a vállalat mérnökei már hosszú ideje dolgoztak. Az uMCP memória technológiával elérhetőbb lesz a nagyobb kapacitású memória, és ez nagyon sok esetben fog jól jönni. A Samsung egyértelműen az okostelefonokat veszi célba az újdonsággal.

A világ első 12 gigabájtos kapacitású LPDDR4X uMCP (UFS technológián alapuló többchipes csomag) memóriájának már el is indult a gyártása, szóval ez alapján nem kell sokáig várni arra sem, hogy megjelenjen az okostelefonok fedélzetén. A Samsung örömmel emelte ki, hogy ez már nemcsak egy olyan megoldás, ami a felsőkategórián belül is jellemzően csak a prémium kiviteleknek lesz elérhető, hanem a cél az, hogy minél szélesebb körben lehessen bevetni. Ezt a megoldást a vállalat 24 Gb-es LPDDR4X chipek négyesével, valamint ultragyors eUFS 3.0 NAND adattároló lapkával alkotta meg, amiket egyetlen tokba foglalt.

Galéria megnyitása

A Samsung különösen büszke arra, hogy a 12 GB-os uMCP megoldást mindössze hét hónappal a 16 Gb-es DRAM egységeken alapuló 12 GB LPDDR4X csomagot követően képes volt tető alá hozni. A vállalat arról nem mondott el sok információt, hogy a gyártást tekintve mire lehet számítani, de az biztos, hogy az erre a célra pillanatnyilag elérhető legjobb eljárással készül (1y nm-es osztályú), ezzel gondoskodva egyebek mellett arról is, hogy a hatékonysága is kiemelkedő legyen. Az újdonság 4266 MHz-es effektív órajelet támogat, ennek köszönhetően a tempóért sem kell a szomszédba mennie. A Samsung kiemelte, hogy nem lesz gond az új uMCP chippel a középkategóriában a sima 4K videózás támogatással, az MI funkciók kiszolgálásával és a gépi tanulásos folyamatok megsegítésével.

A vállalat meglátása szerint most 8 GB-nál leragadtak az átlagos mobilok a RAM-ot tekintve, de hamarosan ez meg fog változni, és szélesebb közönségek számára lesz elérhető a 10 GB vagy annál is több rendszermemória. Az uMCP lehető leggyorsabb terjedése érdekében egy olcsóbb csomag is lesz ebből, ami éppen 10 GB-osra lesz méretezve. Ebben az esetben kettő 24 Gb-es és kettő 16 Gb-es LPDDR4X chip lesz használatba véve az uMCP dizájnban.

Galéria megnyitása

Sewon Chun, a Samsung memóriarészlegének egyik kiemelt vezetője elmondta a hír kapcsán, hogy fontos a vállalat számára az okostelefonok kiszolgálása, és mindig naprakész fejlesztéseket szeretne nyújtani a cég a jövőben is. A dél-koreaiak számára fontos, hogy a lehető legjobb mobilos élményt biztosítsák a felhasználók számára globálisan.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap