Megkapja a Google Térkép egyik legjobb funkcióját a Waze

A népszerű alkalmazás ezentúl még hasznosabb társ lesz az autós navigálás során.

Megkapja a Google Térkép egyik legjobb funkcióját a Waze

A Google Térkép után valószínűleg a Waze a legnagyobb felhasználói bázissal rendelkező navigációs alkalmazás, amit az okostelefonjukon keresztül gépjárművekben használnak az emberek. És talán nem mindenki tudja, de a Waze is a Google tulajdonában van több mint hét éve. Most pedig a Google Térképtől kap egy nagyon fontos újítást a program.

Az önállóan működő Waze esetében a Google most egy olyan fejlesztést jelentett be, amit a Térkép használói már hosszú ideje élvezhetnek. A sávválasztás jelöléséről van szó, amit először 2014-ben kezdett tesztelni a keresőóriás a Térkép esetében, szóval abszolút kiforrott fejlesztésről beszélhetünk.

Miután ez bizonyítottan jól működik, a keresőóriás úgy határozott, hogy hozzáférhetővé teszi a Waze alkalmazást használók számára is, ahol utazók millióinak teheti majd könnyebbé a navigálást. A sávválasztást segítő szolgáltatás képes lesz feltüntetni a felhasználónak a navigálás során még azt is, hogy hova kell majd átsorolnia az úttesten például a nagyobb kereszteződéseknél, hogy a megfelelő irányba tudjon tovább haladni.

Galéria megnyitása

A sávváltás jelző funkcióval elkerülhetőek az olyan problémás esetek, amikor az ember például kanyarodó sávba kerül, mikor egyenesen kellene továbbmennie, vagy ami talán sűrűbb gond, hogy le kellene fordulnia, de nem sorolt be időben a megfelelő helyre. Ez akár még balesetveszélyes helyzetekhez is vezethet.

Ezzel az újítással a Waze még hatékonyabban lesz képes tenni a dolgát, és megbízhatóbb társ lesz a navigálás során. És nem ez az egyedüli újítást, ami készül. Hamarosan lesznek már a programban utazási javaslatok, amiket a program a korábbi utak alapján és a forgalmi helyzet figyelembe vételével fog kialakítani. Érdekesség, hogy az Amazon Music elvileg belátható időn belül be fog épülni a programba, amit a szolgáltatás felhasználói örömmel nyugtázhatnak majd.

Galéria megnyitása

Továbbá lesznek már forgalmi értesítések, amiket a gyakran megtett utakra vonatkozóan fog közölni a program. Így elkerülhető majd az, hogy az ember a forgalom váratlanul rossz tempója miatt késsen, esetleg a sebességkorlátok átlépésére kényszerüljön az időbeli csúszásának ledolgozása érdekében. Ezek az értesítések már akkor meg fognak jelenni, amikor a népszerű útvonalakon torlódás kialakulását észleli a Waze a háttérben.

Egyelőre még csak a béta kiadású Waze esetében működik a sávválasztó, de valószínűleg már nem kell túl sokat várni arra, hogy ez mindenki számára elérhetővé váljon az applikációban. A többi újítása pedig októberben állhat munkába. Ezeknek minden bizonnyal az összes felhasználó örülhet majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap