Megjelent az iPhone

Számos mende-monda keringett az Interneten egy lehetséges Apple termékről, melyet iPhone-nak keresztelnének el, de úgy tűnik a legendagyártók nem voltak elég körültekintőek, hiszen a Linksys új készüléke mellett már több, mint két éve forgalmaz kiegészítő termékeket iPhone néven.

Megjelent az iPhone

Régóta várják a világ számos pontján, hogy az Apple mikor rukkol elő az iPhone termékével, ami mostantól valami új nevet kereshet, hiszen a LinkSys a mai napon bemutatta ezen a néven legújabb VoIP telefon termékét.

Számos mende-monda keringett az Interneten egy lehetséges Apple termékről, melyet iPhone-nak keresztelnének el, de úgy tűnik a legendagyártók nem voltak elég körültekintőek, hiszen a Linksys új készüléke mellett már több mint két éve forgalmaz kiegészítő termékeket iPhone néven. Ráadásul a név is védett számukra, tehát az Apple iCsaládjába bármennyire passzolna a név, de a Cisco által birtokolt védjegy 1997-óta létezik már.

Az új iPhone VoIP termékcsalád megoldásai közé olyan termékek tartoznak, mint az iPhone Cordless Internet Telephony Kit (CIT200), az iPhone Dual-mode Internet Telephony Kit (CIT300), melyek klasszikus VoIP telefon és vezetékes-VoIP hibrid megoldások, továbbá a Yahoo Messengerhez kifejlesztett készülék, WLAN VoIP telefon és ugyanez böngészővel felszerelve. Ezek a termékek már mind jelen voltak a piacon eddig is, igaz nem iPhone néven.

Az egyetlen új fejlesztés a Dual-Mode Internet Telephony Kit for Skype és az iPhone Wireless-G Phone for Skype, melyeknek a jelölése a cég hivatalos szájtján már eredetileg is ezzel a címkével történt.

Az új Skype készülék beletartozik az elmúlt hónapok trendjébe, hiszen több cég is jelent meg a piacon Skype telefonokkal, többek közt az úttörő Netgear, illetve a Logitech is. A két változat közül az alap routerhez csatlakoztatva kábelen keresztül működik, míg a Wireless-G WiFi hálózatokat vesz igénybe a hálózati csatlakozáshoz, ami lehetővé teszi az embereknek, hogy bárhonnan, ahol hotspotot találnak telefonhívásokat indítsanak akár VoIP, akár a kiegészítő szolgáltatásokkal vezetékes és mobil hálózatokba is.

Az Apple terméke viszont továbbra is egy kérdőjel marad, sőt talán egy nagyobb kérdőjel, mert mostantól egy új névnek is fel kell tűnnie a találgatások között.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward