Megjelent a Photoshop Camera, és extrém fotók készíthetőek vele

Soha nem látott filteres lehetőségeket ígér az Adobe elsősorban a szelfikhez, de az app egyelőre még válogatós az eszköztámogatás terén.

Megjelent a Photoshop Camera, és extrém fotók készíthetőek vele

Az Adobe már tavaly bejelentette, hogy készül a Photoshop Camera alkalmazás, ami a nevének megfelelően egy olyan applikáció, aminek az alapja egy kamerás program, és arra épül rá egy olyan Photoshop-szerű szolgáltatás, ami lényegében minden eddiginél könnyebben használható. A Photoshop Camera már egy ideje bétatesztelés alatt állt, és most készült el.

Az újdonságot az Adobe minden jel szerint a fiatal felhasználóknak szánja, akik nem szeretnének órákig pepecselni egyetlen fotóval, hogy radikális látványt tudjanak elérni, hanem instant tartanak erre igényt. A Photoshop Camera éppen ezért előre elkészített szűrőket kínál, amiket lehet használni néhány érintéssel, de azért mélyebb testre szabási lehetőségeket is nyújt. Ez az újdonság szinte garantáltan eléri majd azt a hatást, amire sok fiatal napjainkban vágyik, éppen ezért nem lennénk meglepve, ha a Photoshop Camera rövid idő alatt a legnépszerűbb mobilos Adobe szoftverré avanzsálna.

Az alkalmazás lelkét egy mesterséges intelligenciát alkalmazó platform jelenti, ami a Sensei névre hallgat. Ez képes lesz a másodperc tört része alatt érzékelni az elkészült fényképeknek a tartalmát, felismerni a tárgyakat, legyen az egy emberi arc, egy házi kedvenc vagy esetleg bármilyen érdekes tárgy.

A rétegek elkülönítése mellett a Sensei arra is képes, hogy az általa legjobbnak vélt filternek az alkalmazását felajánlja, és el is készíti ezzel a képet, hogy ez ember már rögtön a végeredményt lássa. Ha tetszik a fotó az eszköz tulajdonosának, akkor rögtön megoszthatja, amennyiben nem nyert el az ízlését, nekifoghat a szerkesztésnek.

Galéria megnyitása

A Photoshop Camera arra fókuszál, hogy minél kisebb erőfeszítéssel tudjon az ember látványos eredményt elérni, de azért az Adobe megadja arra is a lehetőséget, hogy igény szerint lehessen a fotókat módosítani számos módon. Több mint 80 előkészített szűrő van, amiket lehet módosítgatni többféle módon. A filtereket valós időben ki lehet próbálni a digitális „keresőben”, de a finomítgatást már meghagyhatja az ember későbbi időpontra.

A gépi tanulással működő szűrők között vannak portrékhoz optimalizáltak, művészetekkel kapcsolatosak, színspektrumos megoldások, ételekhez tervezettek és tájakhoz igazítottak is. Meg lehet vele oldani, hogy a felhős ég tükörsima kék legyen letisztultságot elérve, a tájak csodálatos dinamikát kapjanak, az arcok elképesztő hátterek előtt emelkedjenek ki a valós környezetükből, az éttermi tányérok tartalma pedig valósággal megelevenedjen a képernyőn. Az automatikus tónuskezelés is úgy működik majd, hogy a témához lesz igazítva.

Galéria megnyitása

Vannak olyan filterek is a Photoshop Camerában, amiket influenszerek inspiráltak, például egy adott ismert instagramosoknak az egyedi preferenciáihoz alkalmazkodik. És a felhasználók így a követett influenszerek fotóihoz hasonlókat tudnak létrehozni az Adobe szoftverével. Példának okáért Billie Eilish nevét emelte ki a vállalat, de az ilyen jellegű grafikáknak a száma egyébként folyamatosan növekedik majd a jövőben. És egyedi lencseszűrőket is létre lehet hozni, amik megoszthatóak a rendszeren belül.

Az újdonság az eddigi tapasztalatok alapján rendkívül hatékonyan tud dolgozni, és tényleg szinte minden helyzetben képes feltalálni magát. Amikor pedig éppen nem egy látványos képet dob össze önállóan, gondoskodik arról, hogy elképesztően sokféle módon alakíthassa át a fényképeit az ember. A megosztási lehetőséggel pedig lényegében bármilyen formán lehet továbbítani a kész felvételeket.

Az Adobe Photoshop Camera alkalmazás iOS-re és Androidra is elérhető holland, angol francia japán, spanyol és portugál nyelven – utóbbi kettő csak iOS-nél. Az iOS esetében az iPhone 6s-től felfelé használható, az Androidnál viszont egyelőre válogatósabb a program. Így fest a támogatott eszközök sora: Pixel 3/XL, Pixel 4/XL, Samsung Galaxy S9, S9+, S10, S10+, S10 5G, Note9, Note10, Note10+, Note10 5G, S20 5G, S20+ 5G, S20 Ultra 5G, és a sort a OnePlus zárja, ahol a OnePlus 6-tól felfelé minden megfelelő. Arról nem beszélt az Adobe, hogy a támogatott eszközök száma milyen formán fog gyarapodni, de az a jelek szerint megelőlegezhető az appnak, hogy csak felsőkategóriás mobilokon fog futni.

Adobe Photoshop Camera: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap