Megjelent a két 13,3"-os képernyővel felszerelt ASUS Taichi 31

Az két LCD-s Ultrabook a táblagépek rugalmasságát egyesíti a teljes funkcionalitású noteszgépek teljesítményével és használhatóságával.

Megjelent a két 13,3"-os képernyővel felszerelt ASUS Taichi 31

Az ASUS bejelentette, hogy már kapható az ASUS Taichi 31, melynek kapcsán két darab 13,3 hüvelykes képernyővel felszerelt Ultrabook eszközről van szó, amely egy táblagép mobil rugalmasságát egyesíti egy noteszgép teljesítményével és funkcióival. A többféle Intel Core processzorral is választható ASUS Taichi 31 a 2012 októberében megjelent, 11,6 hüvelykes ASUS Taichi 21-hez csatlakozik, illetve egészíti ki a kínálatot.

A két, Full HD felbontású (1920 × 1080 pixel), 13,3 hüvelykes képernyőjével az ASUS Taichi 31 a Windows 8 táblagépek és egy nagy teljesítményű Ultrabook képességeit kínálja egy személyben. A 11,6 hüvelykes ASUS Taichi 21-gyel megegyező, szép, tükörfényes fekete borításával és karcsú profiljával az ASUS Taichi 31 legalább annyira elegáns, mint amilyen innovatív, és játszi könnyedséggel teszi elvégezhetővé a legkülönfélébb irodai és egyéb tevékenységeket.

Lezárt fedéllel viszont az ASUS Taichi 31 egy nagy teljesítményű, erős Intel Core i7 vagy i5 processzoros és villámgyors SSD-tárolós táblagéppé változik. A karcálló üveggel borított, akár 10 ujjal is kezelhető érintőképernyővel a Windows 8 használata problémamentes, a mellékelt nyomásérzékeny tollal pedig egyaránt lehet kézírásos jegyzeteket készíteni, megjegyzéseket fűzni dokumentumokhoz és vázlatokat rajzolni.

Felnyitott fedéllel a gép háromféle használati lehetőséget is kínál. Ha csak a belső képernyő aktív, akkor az eszköz egy nagy teljesítményű Ultrabook egy kényelmes, háttérvilágított billentyűzettel és hatalmas touchpaddel, ami teljes mértékben támogatja a Windows 8 vezérlő gesztusait. Ha mind a két megjelenítő aktív, akkor kiterjesztett asztal vagy tükrözött asztal módban használva anélkül lehet megjeleníteni egy előadást vagy megosztani egy videót, hogy külön nagy külső monitorra vagy testes projektorra volna szükség. Ha nincs szükség a klaviatúrára, elég csak lecsukni a fedelet, és a félbehagyott munka táblagépes módon folytatható tovább a külső érintőképernyőnek köszönhetően.

Akármelyik módban is van használva a hybrid, az IPS technológiájú, Full HD felbontású kijelzőkre nem lesz panasz, a színek élethűek, a 178 fokos betekintési szöggel sincs probléma. Kétsávos WiFi, Intel WiDi és Bluetooth 4.0 gondoskodik a kiváló teljesítményű, vezeték nélküli kapcsolódásról, a két USB 3.0 csatlakozó pedig partner a nagy sebességű külső hordozható tárolóeszközök és a mobil készülékek tartalmának gyors feltöltésében. A Bang & Olufsen ICEpower-rel közösen fejlesztett ASUS SonicMaster technológia átlag feletti hangokat eredményez az ASUS Taichi 31-en, különféle típusú anyagok esetén egyaránt. Az ASUS Taichi 31-ben mindezeken felül található még egy 5 megapixeles, autofókuszos fő kamera 1080p Full HD videók rögzítéséhez, valamint egy előre néző, 720p HD felbontású videokamera és egy zajcsökkentő tömbmikrofon a kristálytiszta videotelefonáláshoz zajos környezetekben is. Az ASUS Super Hybrid Engine II technológia elvileg akár 7 órás akkumulátoros üzemidőt biztosít WiFi-n keresztül végzett webböngészés mellett is.

Az ASUS Taichi 2012 októberi megjelenése óta egy sor díjat begyűjtött. A 2013 CES innovációs díj bírálóbizottsága értékelte a termék merész kialakítását és a mobil PC vadonatúj megközelítését, a 2013-as iF formatervezési díj bizottsága pedig méltatta az innovatív kialakítás mögötti jövőképet. Az ASUS Taichi ezenfelül megkapta a sokak által áhított G jelzést is a 2012-es Good Design díj értékelőitől a hatékonyság és szórakozás egészen új szintjeit kínáló, úttörő kialakításáért.

Az ASUS TAICHI 31 április végétől lesz kapható az egész világon. Hazánkban 439 900 Ft-os ajánlott végfelhasználói ártól lesz elérhető az újdonság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward