Megjelenési dátumot kapott a Half-Life: Alyx

Hat hét múlva itt is van!

Megjelenési dátumot kapott a Half-Life: Alyx

2007. október 10-én a Valve több, mint egy évtizedre félrerakta a Half-Life univerzumot és közben teljesen elfelejtett 3-ig számolni.

Tavaly év végén viszont végre hivatalosan is bejelentették a régóta pletykált Half-Life VR játékot, az Alyxot, ami felrobbantotta az internetet. Ekkor a Valve bejelentette, hogy 2020. márciusában érkezik a játék szinte minden PC kompatibilis VR szemüvegre és most végre megkaptuk a hivatalos megjelenési dátumot: március 23.

A játékot minden Valve Index és Index kontroller tulajdonos ingyen megkaphatja. Viszont ha eddig nem vásároltál magadnak ilyen szemüveget, akkor jó eséllyel már nem is fog jutni neked a megjelenésig, bár a Valve hamarosan tájékoztatást kíván adni a készletek állapotáról. A játékot viszont bárki előrendelheti, ennek megfelelően pedig ajándékokkal is k edveskedik nekünk a Valve, amit már március 2-től kezdve használhatunk is.

Az első frissítés a Steam VR Home-mal lesznek kapcsolatosak, amik a Half-Life: Alyx inspirálta helyszínekre kalauzol el majd minket.

A Valve nagyon készül az új eseményre, hiszen a Steam VR Home az elmúlt időkig nagyon le volt maradva minőségben és tudásban az Oculus Home-hoz képest. Hiányzó vagy gyengén teljesítő funkciók, illetve használhatatlan monitor tükrözés jellemezte a Steam VR dashboardját, ám nemrég egy frissítés keretében végre görbített képernyőt és menüt kaptak a felhasználók, amik nagyban növelik a VR-on keresztüli PC irányítás élményét.

Az Oculus Quest tulajdonosok is saját ikont kaptak Steamen az Oculus Linket használva, ami bár aprócska újításnak tűnik, de egyértelmű, hogy így a jövőbeli hardverfelméréseknél a Questeseket is tudja majd mérni a rendszer.

A tapasztalatok szerint a nemrég eszközölt teljesítmény frissítések sokat segítenek a Rift és a Quest tulajdonosoknak is és a Valve a jövőben további frissítésekkel kívánja kényelmesebbé tenni a Steam VR élményt, hogy tényleg versenyre kelhessen az Oculus rendszerével szemben a felhasználó élmény és teljesítmény tekintetében is.

Tehát még egyszer, a Half-Life: Alyx március 23-án érkezik pályaszerkesztővel a Valve Index, Oculus Rift, Oculus Rift S, Oculus Quest, HTC Vive, HTC Vive Pro, HTC Vive Cosmos és Windows Mixed Reality szemüvegre. A hivatalos weboldalon pedig az új screenshotok is megtalálhatóak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap