Mégis készíthetnek egyedi Radeon RX 6900 XT videokártyákat az AIB partnerek?

A jelek szerint már folynak a témával kapcsolatos egyeztetések, az viszont egyelőre rejtély, mi lesz a végleges döntés.

Mégis készíthetnek egyedi Radeon RX 6900 XT videokártyákat az AIB partnerek?

A Radeon RX 6000-es sorozat első három tagjáról október 28-án hullott le a lepel a korábban beígért virtuális előadás keretén belül, az elhangzottakról itt lehet bővebben olvasni. A Radeon RX 6800 és a Radeon RX 6800 XT első körben csak referencia nyomtatott áramkörrel lesz elérhető az AIB partnerek kínálatában, viszont egyedi hűtés alkalmazására, illetve némi tuningra természetesen lehetőségük nyílik, ami változatos, izgalmas felhozatalt eredményezhet. A várható újdonságokról már elkezdtek szivárogni az információk, így egyik-másik gyártó megoldásait meg is lehet csodálni a közösségi csatornáikon.

Eddig úgy tűnt, hogy a csúcsmodell, vagyis a Radeon RX 6900 XT csak és kizárólag egy változatban készül, természetesen referencia nyomtatott áramköri lappal és referencia hűtővel felszerelve, gyári órajeleken ketyegve, az AIB partnerek ebből a példányból nem készíthetnek saját megoldásokat, legalábbis eleinte biztosan nem. A friss hírek szerint az AMD és az AIB partnerek között nemrégiben megindult egy párbeszéd, amelynek keretén belül arról szól a diskurzus, végül készüljenek-e egyedi hűtéssel és/vagy megemelt órajelekkel rendelkező példányok a nem is oly távoli jövőben.

Galéria megnyitása

Ezek alapján nincs kizárva, hogy az AMD végül beadja a derekát és idővel olyan Radeon RX 6900 XT videokártyák is készülhetnek, amelyek valamilyen szinten eltérhetnek a referencia modelltől, de még semmi sem biztos. Sajnos nagyobb esély van arra, hogy az első terveknek megfelelően a Radeon RX 6900 XT egy AMD-exkluzív megoldás lesz, de erre legkésőbb december 8-ig egészen biztosan választ kapunk, ugyanis akkor rajtol el a csúcskártya.

A Radeon RX 6800 és a Radeon RX 6800 XT már jóval előbb, november 18-án megjelenik, így ezen a napon természetesen az első független tesztek is publikálhatóak lesznek. Azokból a teljesítmény mellett arra is fény derül, pontosan milyen változtatásokat eszközölt az AMD az RDNA2 architektúránál az első generációs változathoz képest.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap