Meghibásodás veszélye miatt SF sorozatú tápegységeket hív vissza a Corsair

Az SF sorozatú tápegységek AC ágában hibás komponenst találtak, ami magas hőmérséklet és magas páratartalom együttes fennállása esetén működésképtelenné válik, így maga a tápegység is alkalmatlan lesz feladata ellátására.

Meghibásodás veszélye miatt SF sorozatú tápegységeket hív vissza a Corsair

A Corsair SF sorozatú tápegységei körül nincs minden rendben, ugyanis a termékek esetében eléggé magas a meghibásodási arány és így az ebből fakadó garanciális ügyintézések száma is magasabb a normálisnál. A vállalat éppen ezért komoly vizsgálatot indított annak érdekében, hogy kiderüljön, milyen probléma okozza az SF sorozat bizonyos tagjainak meghibásodását, amelynek eredményeként üzemképtelenné válhat az adott tápegység.

Galéria megnyitásaA vizsgálat alapján az 2019 októbere és 2020 márciusa között gyártott példányok esetében meg is találták a problémát, ami akkor okoz tényleges meghibásodást, ha az adott tápegységet viszonylag magas hőmérséklet és magas páratartalom mellett üzemeltetik.

A mérnökök szerint a tápegység nagyfeszültségű átalakító ágában található egy hiba, amely miatt az a rész, ami a váltakozó áramot egyenárammá alakítja, a fenti körülmények együttállása esetén működésképtelenné válhat, így maga a tápegység sem lesz képes ellátni a feladatát. A gyártó szerint mivel az váltakozó áramú és nem az egyenáramú részben van a hiba, így a PC hardverkomponenseit nem fenyegeti veszély, azok a tápegység meghibásodásakor nem mehetnek tönkre.

A hibajelenség a 194448xx és 201148xx közötti gyártási számmal rendelkező termékeket érinti, ezeket a Corsair teljesen térítésmentesen cseréli, természetesen a szállítási költségeket is magára vállalva. Az érintett SF sorozatú tápegységek tulajdonosai itt jelezhetik csereigényüket, amennyiben megállapítást nyert, hogy az adott tápegység tényleg a meghibásodásra hajlamos példányok közé tartozik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap