Megérkezett a Seagate eddigi leggyorsabb SSD sorozata

A klienspicara szánt újdonságok természetesen PCI Express 4.0 x4-es csatolófelületet használnak, ennek megfelelően igen-igen gyorsak.

Megérkezett a Seagate eddigi leggyorsabb SSD sorozata

A Seagate bemutatta eddigi leggyorsabb klienspiaci SSD sorozatát, amely a FireCuda 530 nevet viseli. Ebben a családban PCI Express 4.0 x4-es csatolófelülettel és igen masszív alumínium hűtőtömbbel ellátott SSD kártyákat találunk, méghozzá 512 GB-os, 1 TB-os, 2 TB-os, illetve 4 TB-os kivitelben. Az újdonságok akár a 7,3 GB/s-os maximális olvasási tempó elérésére is képesek, míg az írási sebesség 6,9 GB/s-nál tetőzik, természetesen modelltől függően, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül.

Galéria megnyitása
Ez a hűtés feláras lesz

Az új SSD kártyák alapját a Phison E18-es platformja adja, vagyis egy PS5018-E18-as vezérlővel van dolgunk, ami összesen nyolc NAND Flash csatornát kezel, rendelkezik NVMe 1.4-es támogatással, valamint DRAM alapú gyorsítótárat is használhat a sebesség fokozásához, illetve az írási tempó stabil és folyamatos fenntartásához. Ehhez az SSD vezérlőhöz a legmodernebb 3D TLC NAND Flash lapkák kapcsolódnak, amelyeket a Seagate fejlesztőcsapata is kezelésbe vett annak érdekében, hogy mind a teljesítmény, mind pedig a strapabíróság kivételesen magas lehessen.

A többi Phison E18-as SSD kártyához képest a Seagate új termékei valóban gyorsabbak, valamint strapabíróságuk is igen magas, hiszen az átlaggal ellentétben napi szinten nem 0,3, hanem már 0,7 meghajtó-teleírást viselnek el az 5 éves jótállás keretén belül. Ennek köszönhetően már az 500 GB-os modell is 640 TBW strapabírósággal bír, de a 4 TB-os csúcsmodell esetében ez az érték 5100 TBW.

Galéria megnyitása

Az új SSD kártyák fedélzetén egy speciális, a neves szlovén hűtőspecialista, az EKWB által tervezett hűtőtömb teljesít szolgálatot, így a folyamatos maximális teljesítmény könnyebben garantálható. Fontos adalék egyébként, hogy a nagy adattároló kapacitású változatok, vagyis a 2 TB-os és a 4 TB-os modell esetében kétoldalas felépítésre kell felkészülni, így ezek az SSD kártyák vastagabbak is kisebb adattároló kapacitású társaiknál.

Galéria megnyitása
Felül a feláras, alul az alapáras hűtés látható

Az új SSD kártyák várhatóan hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. Az új modellekért sorrendben 140, 240, 490, illetve 950 dollárt kérnek majd el. Ezek az árak persze csak az egyszerűbb hűtőlemezt tartalmazzák, az EKWB hűtőtömbbel ellátott példányok többe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap