Megérkezett a Gionee legolcsóbb maratonistája

A négymagos chipre épülő Marathon M5 Mini már nélkülözi a 4G LTE támogatást, azonban az üzemidejét tekintve ez sem okoz csalódást.

Megérkezett a Gionee legolcsóbb maratonistája

A Gionee rákapott az átlagosnál hosszabb üzemidővel hódító okostelefonok készítésére, ami jó hír a felhasználók számára. Már több Marathon modell is bemutatkozott az elmúlt néhány hónap során (például a Marathon M5 Lite, az M5 Enjoy és az M5 Plus), és most ismét egy ilyen újdonságról számolhatunk be.

A Marathon M5 Mini inkább csak a nevében tekinthető mininek, ugyanis egy 5 hüvelykes megjelenítő foglalja el előlapját, és 143,5 x 71 x 9,6 milliméteres vonalak ölelik körül. A Gionee egy HD felbontású kijelzővel vértezte fel a mobilt, szóval 294 PPI-s pixelsűrűségről beszélhetünk, ami éppen ideális – a középkategória alján meglehetősen sokszor lehet találkozni hasonló paraméterekkel rendelkező megoldásokkal. Mivel IPS technológiás a panel, széles betekintési szögek, jó fényerő és megfelelő színhűség fogja jellemezni, a védelméről pedig 2.5D oldalprofilú üveg hivatott gondoskodni. A Marathon M5 Mini előlapján említést kell még tenni az 5 megapixeles kameráról is, ennek a segítségével a készülék tulajdonosa bátran készíthet önarcképeket, és persze a videócsevegések lebonyolítása sem okoz problémát. A telefon főkamerája 8 MPixeles fotók megörökítésére alkalmas; ehhez még egy LED-es villanó is társult, hogy akár rosszabb fényviszonyok mellett is munkára lehessen fogni.

A mobilban egy MediaTek MT6580 lapka kapta a főszerepet. Ez a központi chip a jóformán a létminimumra hagyatkozik, négy darab 1,3 GHz-es órajelen munkálkodó ARM Cortex-A7 processzormag, valamint egy Mali-400 MP1 integrált grafikus vezérlő fedezhető fel benne. A programok és az Android mozgatásához már nagyjából elegendő, azonban abban senki ne reménykedjen, hogy bármilyen kicsit is komolyabb grafikát felvonultató játékot képes lesz értékelhető módon mozgásba lendíteni. A rendszer számára nem kevesebb mint 2 GB-nyi memória adott a Marathon M5 Miniben, a felhasználók pedig 16 GB-os tárhelyet kapnak, ami szintén dícséretes – amennyiben ez utóbbi kevésnek bizonyulna, akkor sincs probléma, hiszen van mód a bővítésére. A kapcsolati képességei közé nem fért be a 4G LTE hálózati modem, ezt leszámítva azonban nincs miért szégyenkeznie az okostelefonnak. A mobil kommunikációs egység 3G HSDPA+ támogatással (21 Mbps) bír, van benne 802.11 a/b/g/n WLAN Wi-Fi Directtel, Bluetooth 4.0 modul, FM rádió és A-GPS vevő is. Nem meglepő módon kettő SIM kártyát tud befogadni, de nem lehet a két vonal egyszerre aktív, ami sokakat elkeseríthet.

A Gionee dizájnerei nem görcsöltek sokáig a rajzasztal felett, egy faék egyszerűségű dizájnt kapott a mobil, azt azonban mindenképpen ki kell emelni pozitívumként, hogy teljesen fémből készült, mint a vállalat legtöbb maratonistája. Az operációs rendszer tekintetében az Android 5.1-et üdvözölhetjük. A Lollipop számos extrát fog felvonultatni annak érdekében, hogy egy nagyon jól használható és sokoldalú okostelefon üsse az emberek tenyerét rögtön a vásárlást követően. Sok érdekes és izgalmas képességgel és hasznos előre telepített appokkal szolgál az Amigo 3.1 felhasználói felület. Az akkumulátor tekintetében a Marathon M5 Mini ugyanolyan, mint a Marathon M5 Lite modell. Ebben a készülékben is a 4000 mAh-s, lítium-polimer technológiás telep került bevetésre. A két hardver is hasonló fogyasztásról tehet tanúbizonyságot, ezáltal a Mini és a Lite kivitelek az üzemidejüket tekintve nagyon közel fognak állni egymáshoz. A gyári adat szerint közel 20 órás a készülék beszélgetési ideje, ami a kategóriájában kiemelkedőnek számít, és a gyorstöltésnek hála elég neki 10 perc a hálózaton, hogy utána 3 órán át megállás nélkül lehessen vele telefonálni. Az okostelefon fekete, arany és fehér színben fog megjelenni.

A Gionee Marathon M5 Mini lesz a termékcsalád legolcsóbb tagja, ezt biztosan kijelenthetjük, azonban arról egyelőre nem esett szó, hogy pontosan mennyibe is kerülhet majd. Mivel a Marathon M5 Lite 200-210 dollár körül szerezhető be, itt minden bizonnyal már 200 dollár alatti árcédulát lehet kilátásba helyezni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward