Megdőlt az SMS-írás világrekordja

Az új Guinness rekordot egy brazil fiatal állította be egy Galaxy S4 segítségével, amin egy harmadik féltől származó billentyűzet volt ebben a partnere.

Megdőlt az SMS-írás világrekordja

Napjainkban a szöveges üzenetek javát már nem hagyományos SMS formájában küldik az emberek, hanem olyan alkalmazásokkal, amik az adatforgalom rovására továbbítják a néhány szavas, mondatos elektronikus leveleket. Viszont a gépelési rekordot a Guinness továbbra is SMS-ben tartja számon, így ha valaki elismerten is a világ leggyorsabb billentyűhuszárává szeretne válni, akkor ilyen formán kell magát próbára tennie.

Így tett az a brazil fiatalember is, akinek a neve a napokban bevésődött a legnagyobb rekordok könyvébe. Marcel Fernandes Filho mögött hosszú és tudatos felkészülési időszak áll, hiszen sok-sok éve folyamatosan gépeli karakterek millióit apró érintőkijelzőkön, és teszi ezt villámgyorsan, ahogy azt az alábbi videó is mutatja majd. Filho persze nem arra készült, hogy egyszer majd megdöntse a szóban forgó rekordot, mindössze kényszerűségből kellett az okostelefonjára hagyatkoznia. Öt évvel ezelőtt, 2009-ben ugyanis valamilyen oknál fogva kézhez vett egy kalapácsot, és tisztességesen átalakította az akkori számítógépét. Mivel új „munkaeszközre” nem volt pénze 13 évesen – és vélhetően a szülei sem támogatták a fenti cselekedete után ilyen téren –, a továbbiakban a mobilján csinált mindent. Így jutott olyan szintre, amiről most hivatalos keretek között is tanúbizonyságot tett.

A kicsit tündérmesébe illő történetből nem igazán tudjuk, hogy mi igaz, az viszont biztos, hogy Filho nem egymagában jutott eddig. A most 17 éves brazil ifjonc a Fleksy nevű fejlesztői csapat támogatását élvezheti. A Fleksyt 2011-ben alapították, és mostanra az egyik legnépszerűbb virtuális billentyűzet lett okostelefonokra. Az app egyaránt elérhető Androidra és iOS-re is. Marcel Fernandes Filho a saját elmondása alapján 2012-ben talált rá a Flipboardon a Fleksyre, és azóta is megelégedéssel használja minden platformon ezt a gombsort, most pedig úgy érezte, hogy valamivel ő is szeretne hozzájárulni a fejlesztői csapat munkájának népszerűsítéséhez. A világrekord-döntésről készült felvétel során az applikáció hivatalos logójával ellátott pólóban pörgeti Filho az ujjait. Az alkalmazásnak ezzel, ha csak közvetve is, de nagyon jó reklámot csinált Filho. Napjainkban ugyanis sokan reklámozzák a megoldásaikat a gyorsasággal, egy bejegyzett Guinness rekord pedig talán mindennél jobb bizonyíték erre a konkurensekkel szemben.

Korábban a Guinness rekordok könyvében 18.44 mp-cel jegyezték a leggyorsabb SMS-t, ami egyébként egyáltalán nem egy régi próbálkozás eredménye. Ezt januárban érte el 15. életévében járó Gaurav Sharma a Microsoft támogatásában egy Windows Phone 8.1 rendszerű telefonon a gyári billentyűvel. Mostantól viszont már 18.19 másodperc alatt kell legépelnie annak 160 karaktert, aki ezzel szeretne hírnevet szerezni magának. A szövegnek természetesen elütésektől mentesnek kell lennie, és tartalmi ismétlések sem lehetnek benne. Marcel Fernandes Filho ráadásul egy egészen bonyolult (és tanulságos) szöveget választott magának. Ezek a mondatok tartják mostantól a csúcsot: „The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.”. A brazil Marcel Fernandes Filho egy Samsung Galaxy S4-et használt a fent kiemelt Fleksy billentyűzettel. Érdekesség még zárásképpen, hogy a WP 8.1 színre lépése előtt is egy SGS4 nevéhez fűződött ez a Guinness rekord.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward