Shop menü

MÉG TÖBB VIDEÓS TARTALOMMAL ÁLLHAT ELŐ A SPOTIFY

A videórészleteket követően már teljes videóklipek is megjelenhetnek a zenestreamer felületen.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Még több videós tartalommal állhat elő a Spotify

A Spotify folyamatosan dolgozik azon, hogy minél több tartalommal tudjon szolgálni a közönségének, és bár ez a platform a hallgatóknak szólna, egyre többet kapnak a nézők is. Egy ideje már vannak például dalszövegeket, amiket akár karaoke esetén is fel lehet használni, és videóklipek részleteit is meg lehet osztani, és ezen a ponton hamarosan egy nagy előrelépés jöhet.

Az a hír járja, hogy a Spotify következő nagy újítása az lehet, hogy az előadók, együttesek már videóklipeket is feltölthetnek, és nemcsak 10 másodperces hosszúságú animációkkal egészíthetik ki a dalokat, ahogy az most megy. A teljes hosszúságú videóklipekkel meglehetősen feldobná a platform a vizuális oldalát, és egészen biztos, hogy jelentősen tudná növelni a felhasználók aktív kijelző előtt töltött idejét.

Galéria megnyitása

Belső információk szerint a Spotify jelenleg egyeztet több potenciális partnerrel is, akik a videóklipeket tudnák biztosítani a szolgáltatás számára. De egyelőre semmit nem lehet arról tudni, hogy mikor vezethet ez eredményre, vagy hogy pontosan milyen formában bukkanhatnak fel a zenés videók teljes hosszukban a platformon. Eddig a legtöbb esetben álló, vágott képi anyagokkal lehetett találkozni a Spotify keretei között, de a klipeket nem tudja ehhez formálni, szóval ebből a szempontból van még min dolgozni.

Azt nagyon nehéz megmondani, hogy valójában mennyire van erre igény a felhasználók részéről, és mennyire akarja ebbe az irányba terelni az embereket maga a cég. Idén a Spotify már bevezetett egy olyan átalakított felületet, ami a vizuális tartalmakat kezdte előtérbe tolni, nem is igazán fogadta ezt mindenki jól. Lehetőséget ad már arra is a rendszer, hogy az előadók 30 másodperces történetmesélő bejegyzéseket osszanak meg, de egyébként nem sokan élnek ezzel az opcióval.

Galéria megnyitása

Nem tudni, hogy pontosan mi a Spotify mesterterve, hiszen a videókból közvetlenül nem igazán lehet nagyobb bevételre szert tenni, a készítőknek sem jut több pénz. Elképzelhető, hogy a videoklipekkel együtt vagy azok között próbál majd a vállalat reklámokat megjeleníteni, és ez lesz a kulcsa annak, hogy miért is éri meg ezt az irányt erősíteni.

A cég reklámbevételei nem igazán jók, márpedig az ingyenes hallgatóság aránya egyre nagyobb negyedévről negyedévre. Tehát ezt mindenképpen hatékonyabban kellene monetizálni. Szinte a kezdetek óta vannak az applikációban megjelenő hirdetések, de ezek nem hoznak túl sokat, mivel szinte alig kerülnek előtérbe. Azonban ha sikerülne az emberek figyelmét a kijelzőre irányítani, akkor ezen a fronton komoly előrelépést lehetne elérni.

Ha a szolgáltatás bevezeti a videóklipeket, onnantól nem kizárt, hogy még több videós anyag felé fog nyitni, és a podcastek esetében is felpöröghet ez az opció. A beszélgetős formátumnál egy ideje már próbálgatja a vállalat, hogy videófelvétellel együtt is elérhetővé tehessék az adásokat a készítők. Bár a podcastek alapvetően csak hangalapú tartalmak, de egyre több olyan szériát lehet látni, amihez rögzítenek videót is, szóval van erre igény.

Galéria megnyitása

Jelenleg az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon tudnak a Spotify keretében limitáltan videóval felvételeket megosztani a podcast készítők. Azt most nagyon nehéz megmondani, hogy mennyire tudja majd a videózást meghonosítani a vállalat a szolgáltatás keretei között. Voltak már korábban ilyen jellegű próbálkozásai, de azokkal kudarcot vallott.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére