Shop menü

MÉG KOMOLYAN VESZI A TITKOS ÜZENETKÜLDÉST A WHATSAPP

Már nyoma sem lesz a kóddal védett beszélgetéseknek az előzményekben, de rossz hírünk is van a WhatsApp felhasználóknak.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Még komolyan veszi a titkos üzenetküldést a WhatsApp

Az egyik legbiztonságosabb üzenetküldő mind a mai napig a WhatsApp, noha sokan már a Telegram és a Signal felé fordultak. A WhatsApp azért igyekszik mindenkit meggyőzni arról, hogy továbbra is jó helyen vannak itt az emberek üzenetváltásai, és folyamatosan dolgozik a megbízhatóság fokozásán.

Tavasszal bevezette a WhatsApp az alkalmazáson belüli „Chat Lock” vagy Csevegés zárolása funkciót. Ezzel lehetőséget nyújtott arra, hogy az egyes beszélgetéseket külön jelszóval védhessék a felhasználók. Azon felül, hogy már eleve az applikációt is lehet zárolni egyedi kóddal vagy biometrikus zárral a legtöbb mobilon. Most pedig a cég továbbgondolta a Csevegés zárolása opciót.

Galéria megnyitása

A kóddal védett beszélgetések eleve egy külön helyre kerülnek a WhatsAppon belül, össze vannak gyűjtve a Zárolt csevegések mappába. Azonban ezt mások láthatják, és mivel az ember kíváncsi természettel rendelkezik, ha valakinél meglátja, hogy kiemelten védett beszélgetései vannak, rögtön elkezd azon gondolkodni, hogy mi titkolni valója van. A legjobb az lenne, ha ezeket nem lehetne látni, és ezt oldja most meg a cég.

Jön a Secret Code nevű funkció, illetve a legújabb bétában már elérhető. Az androidos applikáció 2.23.24.20-as kiadásában lapul a biztonsági fejlesztés. A bétatesztelők a beállítások között fedezhetik fel az új opciót a Csevegés zárolásával kapcsolatos lehetőségek között. „Hide locked chats” címszó alatt kell keresni a fejlesztést.

Ha beállítja a felhasználó a Titkos kódot, onnantól kezdve a beszélgetéseken belül nem lehet majd látni a Zárolt csevegések mappát. Így már tényleg teljesen titokban tudja tartani a fiók tulajdonosa azokat a beszélgetéseket, amik valamilyen formában érzékeny információkat tartalmazhatnak. De hova tűnnek ezek a beszélgetések?

Galéria megnyitása

A WhatsApp úgy oldotta meg a Zárolt csevegések elbújtatását a kíváncsi szemek elől, hogy az alkalmazásban felül elérhető keresőbe kell egy adott kódot beírni, így lehet ezeket előcsalni. Itt jön majd képbe az új Titkos kód, ezt kell megadni a keresősávban. Semmi nem fog arra utalni, hogy be van állítva Titkos kód, nem írja ki az applikáció, hogy várná ennek a bevitelét. Tényleg kizárólag az tudhat majd erről, aki a kódot ismeri, szóval a készülék tulajdonosa, a fiók gazdája.

Elfelejtetted a kódot? Nos, ebben az esetben a beszélgetéseknek oda. A WhatsApp nem nyújt lehetőséget arra, hogy a Titkos kód nélkül elérjék az emberek a csevegéseket. Törölni viszont lehet ezeket, az adatvédelmi beállításokon belül lesz egy mindig elérhető opció a Zárolt csevegések megsemmisítésére.

A Titkos kód  révén tényleg értelmet nyernek a Zárolt csevegések. Ez a fejlesztés teszi fel az i-re a pontot a Csevegés zárolása funkciónál. Azt nem tudni, hogy ezt mikor fogja a Google elérhetővé tenni minden felhasználónál és a többi platformon is.

A jó hír mellett egy szomorú bejelentésről is meg kell emlékeznünk. A WhatsApp ugyanis tudatta a felhasználóival, hogy a korlátlan Google Drive használati lehetőségnek vége.

Egészen eddig az összes WhatsApp felhasználónak lehetősége volt arra, hogy biztonsági mentést csináljanak a Google Drive-re az összes beszélgetésükről, és a Google ezért nem számolt fel tárhelyet. Gond nélkül lehetett menteni mindent, amit csak az ember szeretett volna biztonsági mentésként tárolni. Ennek azonban most vége.

A továbbiakban a Google Drive-on úgy lehet tárolni a biztonsági mentéseket, hogy a minden másra is biztosított tárhelyből a saját részét is le fogja vonni. Szóval amennyiben az ember nem rendelkezik semmilyen előfizetéssel, tárhelybővítéssel, abban az esetben 15 GB-ba kell elférni minden egyéb Google szolgáltatással együtt. Ha van elég hely, akkor minden zavartalanul működik tovább.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére