Második generációs Revolution X't tápegységek az Enermaxtól

Az új tápegységek minőségi komponenseket alkalmaznak, félmoduláris kivitelben érkeznek és 80Plus Gold hatásfok mellett dolgoznak.

Második generációs Revolution X't tápegységek az Enermaxtól

Az Enermax műhelyében elkészült a népszerű, 2013 októberében bemutatott Revolution X’t tápegység sorozat második generációja, amelyben összesen négyféle modell foglal helyet. A 450 wattos, 550 wattos, 650 wattos és 750 wattos terhelhetőségű példányok mindannyian aktív PFC támogatással érkeznek, illetve 110 voltos és 240 voltos váltakozó áramú elektromos hálózatról egyaránt működnek, hatásfokuk pedig 87% és 92% között mozog, így kiérdemelték a 80Plus Gold minősítést.

A felsőkategóriás termékek DC-to-DC típusú elektronikával érkeznek, fedélzetükön pedig minőségi, rendkívül strapabíró japán elektrolit kondenzátorok is jelen vannak. A felsőkategóriás alkatrészekből építkező tápegységek félmoduláris kivitelben érkeznek, azaz a 24-tűs ATX, illetve a 4+4 tűs CPU+12V EPS kábelek fixre szerelve foglalnak helyet a rendszerben, viszont az összes többi tápkábel lecsatolható. Extra, hogy a tápkábelek rugalmas, lapos kivitelben készülnek, ami jelentősen megkönnyíti a kábelmenedzsmentet, valamint az adott számítógépház szellőzését sem akadályozzák.

A melegedő alkatrészek hűtését egy 13,9 centiméteres átmérőjű, hőmérséklet-vezérelt légkeverő végzi, ami szabadalmaztatott Twister Bearing csapágyazással dolgozik. Utóbbi nem csak az alacsony zajszintről, de a kivételesen komoly strapabíróságról is gondoskodik, így a légkeverő élettartama a 160 000 üzemórát is elérheti.

Az új tápegységek rövidzár, túlfeszültség, túláram, túlterhelés és túl alacsony feszültség elleni védelemmel érkeznek, valamint bekapcsolási áramkorlátozást is alkalmaznak. A termékek a szokásos HeatGuard és CordGuard technológiával érkeznek – előbbi a rendszer kikapcsolása után 30-60 másodpercig járatja a tápegység ventilátorát, utóbbi pedig a tápkábel véletlen kirántását akadályozza meg egy kihajtható rögzítő segítségével.

Az Enermax Revolution X’t II tápegységei még ebben a hónapban elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban. Az 5 év jótállással rendelkező termékek várható ajánlott végfelhasználói árai egyelőre nem ismertek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward