Már hazánkban is használható az Apple Pay

A szolgáltatás az OTP-nek köszönhetően érkezett meg Magyarországra.

Már hazánkban is használható az Apple Pay

Az Apple 2014 októberében jelentette be először az Apple Pay szolgáltatást, a cég saját fizetési rendszerét. És most már a magyar felhasználók is kiaknázhatják majd a benne rejlő lehetőségeket, ehhez csak egy támogatott eszközre és egy megfelelő bankkártyára van szükség.

Az OTP Bank hivatalos közleménye szerint az új lehetőség megteremtésében a Mastercard is közreműködött, és a beszámoló alapján az Apple Pay minden gond nélkül használható lesz iPhone-nal, iPaddel vagy megfelelő Mac személyi számítógéppel, de akár az Apple Watch okosórával is különböző felületeken keresztül. Nem meglepő, hogy éppen az OTP révén érkezett meg végre az Apple Pay hazánkba, ugyanis ez a bank már hosszú évek óta foglalkozik a digitális és mobilfizetési rendszerek fejlesztésével, kihasználásával. És annak köszönhetően, hogy már van Apple Pay támogatás is, még több ember veheti majd ezt a lehetőséget használatba. Elvileg bárhol lehet majd az Apple eszközökkel fizetni, ahol az érintéses POS terminál biztosítva van, vagy esetleg ki is van téve az Apple Pay saját logója.

Galéria megnyitása
Csányi Péter kezében egy iPhone-nal mutatja be az Apple Pay-t

Az okostelefonok közül az iPhone 6 óta minden modell támogatja az érintéses fizetést Apple Pay szolgáltatáson keresztül, az Apple Watch esetében pedig az összes készülékkel használható ez, a legelső okosórában is biztosított volt már. A bankkártyák közül pedig az OTP Mastercard vagy Maestro a megfelelő, de ezeknek a támogatása elvileg idővel bővülhet. Az Apple Pay használatához az OTP Bank elsősorban az OTP SmartBank vagy a Simple by OTP applikációkat ajánlja, de igazából nincs is szükség plusz programok telepítésére, mert az Apple Wallet is képes kezelni a digitalizált kártyákat. A különböző alkalmazásokban nagyon egyszerűen, kevesebb mint egy perc alatt elvégezhetőek az első lépések az Apple Pay igénybevételéhez. A szolgáltatás egyébként online fizetéseknél is kihasználható lesz, de ehhez például a webshopoknak támogatnia kell az új lehetőséget.

Az Apple Pay esetében a tranzakciók hitelesíthetőek lesznek Touch ID vagy Face ID segítségével, az már eszközfüggő, hogy ezekből melyik áll rendelkezésre – de egyébként egy jelkód is beállítható. Az Apple előszeretettel szokta kihangsúlyozni mostanában, hogy nagyon fontos számára a biztonság és a magánszféra védelme, és az Apple Pay is ennek jegyében működik. A vállalat szerverein semmilyen információ nem kerül elmentésre a közlemény szerint, és a kártyaadatok sincsenek tárolva a készülékeken, hanem egyedi azonosítók vannak hozzárendelve a tranzakciókhoz, és ezeket menti el a rendszer titkosítva, védett helyen. A tranzakciók pedig minden esetben egyedi, rendszeresen változó biztonsági kóddal lesznek ellátva. Szóval nem kell attól tartani, hogy rossz kezekbe kerülnek érzékeny információk, és bárki visszaélhet ezekkel.

Mivel az Apple Pay érkezését hosszú várakozás előzte meg, és mostanra már szinte minden használatban levő iPhone támogatja ezt, óriási igény mutatkozik rá. Információink szerint néhány óra alatt több mint tízezren regisztráltak rá, és ez a szám a következő napokban valószínűleg továbbra is lendületesen fog növekedni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap