Már a Smart Display eszközökkel is lehet csoportos videóhívásokat intézni

A Google kicsit megkésve, de már a kijelzős lakáskiegészítőknél is megoldotta azt, hogy egyszerre többen csatlakozzanak egy videohíváshoz.

Már a Smart Display eszközökkel is lehet csoportos videóhívásokat intézni

A koronavírus-járvány kirobbanása globálisan nehéz helyzetet teremtett, de a csevegési szolgáltatásokat biztosító vállalatok igazából nyertek ezzel, ha időben léptek. A Zoom például kirobbanó sikert ért el, de a Google eléggé későn lépett a Meet szolgáltatás megnyitásával és kiterjesztésével. És most azzal is, hogy az intelligens lakáskiegészítőket is bevonja a csoportos videohívásokba.

A Google pontosan tudja, hogy az ilyen Smart Display megoldásokat sokan használják a videohívások bonyolítására. Viszont egészen eddig az emberek csak egy másik társukkal léphettek egyszerre kapcsolatba. A továbbiakban viszont más lesz a helyzet, már lehet majd a csoportos videohívásokat is folytatni ilyen módon. A Google Duo és a Google Meet is nyit a csoportos használat felé például a Nest Hub Max, és egyszerű hangutasítással is lehet majd több fős beszélgetéseket intézni. Elég lesz kiadni például a “Hey Google, make a group call” utasítást, majd a képernyőn ki kell választani azokat, akik részt vehetnek a társalgásban.

Galéria megnyitása

A Google Duo keretében összesen 32 embert lehet majd felhívni a Smart Display eszközökről. A lakáskiegészítő hasonló módon fogja kezelni a képernyő felosztását, mint az okostelefonok esetében. A meglévő és jól működő formulát emelte át ide is a Google.

A készülékek kamerája támogatja majd a csoportos hívásoknál is az automatikus keretezést, ami azt jelenti, hogy a felhasználó kényelmesen mozoghat a készülék előtt, soha nem fog kimenni a képből, és mindig ki lesz emelve középre – ezt a kamerakép dinamikus vágásával éri el a készülék.

A Google egyelőre még csak a megfelelő eszközökkel, az Egyesült Államokban gondoskodik erről, de a következő hetekben folyamatosan bővülhet a szupportból részesülő termékeknek, régióknak a sora. Mostantól a Nest Hub Max mellett az LG XBOOM AI ThinQ WK9 Smart Display, a JBL Link View, valamint a Lenovo 8 és 10 hüvelykes kijelzőkkel szerelt berendezései támogatottak.

Galéria megnyitása

A Meet szolgáltatást kihasználva pedig már a Google 100 embert képes egyetlen videohívásban összefogni. A „Hey Google, start a meeting” utasítás kiadásával lehet ilyen beszélgetéseket szervezni a Google Meet keretében. A vállalat szerint a Smart Display eszközökön keresztül lehetősége nyílik az embereknek akár nagyobb csoportok számára virtuális fitneszórákat tartani, vagy más nagyobb közösségi eseményeket.

A „Hey Google, join a meeting” utasítással be lehet majd kapcsolódni folyamatban levő hívásokba – ilyenkor be kell írni az azonosító kódját a hívásnak. És van még arra is egy utasítást, hogy a naptárban következőnek előre bejegyzett hívásba lépjen be a készülék, ehhez a „Hey Google, join my next meeting” kulcsszavakat kell kiadni.

A Google Meet csoportos hívásainál a Google egyelőre csak a Nest Hub Max támogatásról ejtett szót. És itt még béta állapotban van a funkció. Talán, ha elkészült, onnantól elérhető lesz majd mindenki számára.

Galéria megnyitása

Azon is dolgozik a Google, hogy a személyes VIP kapcsolatokat egy gyorshívó felületre külön kiemelje, így ezeket bármikor gyorsabban el lehessen majd érni. És az ilyen esetekben a hangutasításokkal való hívásindítás is egyszerűbbé fog válni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap