Már a CIB Banknál sincs akadálya az Apple Pay használatának

Egyre többen állnak be az Apple mobilfizetési szolgáltatása mögé.

Már a CIB Banknál sincs akadálya az Apple Pay használatának

Az Apple Pay szolgáltatásnak sok idő kellett, mire megérkezett Magyarországra is, de már egyre több bank ügyfelei használhatják ki a szolgáltatást kényelmesen. Az OTP Bank volt hivatalosan az első, aki hazánkba elhozta az Apple Payt, és már más pénzintézetek is támogatják, most pedig arról számolhatunk be, hogy ettől kezdve a CIB Bank is lehetőséget nyújt ennek a kiaknázására.

A CIB Bank által kiadott hivatalos közlemény alapján azok a felhasználók örülhetnek pillanatnyilag az Apple Pay támogatásnak, akik CIB Visa Inspire kártyával rendelkeznek, szóval nem használhatja ezt bárki. A pénzintézet elmondása alapján ennek a lehetőségnek köszönhetően az emberek mostantól minden eddiginél gyorsabban és kényelmesebben használhatják majd a szolgáltatását a mobilfizetési opció révén. És természetesen azt is kiemelte a bank, hogy a biztonságról sem kell lemondani, az Apple Pay garantáltan megfelelő védelmet nyújt a személyes adatoknak.

Galéria megnyitása
A kompatibilis CIB Visa Inspire kártya

Fontos, hogy az Apple Pay szolgáltatást úgy lehet használni, hogy az adott bankkártyának a valódi adataihoz egyáltalán nem férhetnek hozzá illetéktelenek. Sem az Apple szerverein, sem a fizetéshez használt eszközön, okostelefonon nem lesz elmentve semmilyen konkrét kártyainformáció. Az Apple Pay úgy működik, hogy a szolgáltatáshoz tartozó szoftver egy teljesen egyedi azonosítót rendel a kártyához, amelyet titkosított formában, biztonságosan tárol a készülék biztonsági moduljában. Minden tranzakció engedélyezése egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód alapján történik. – olvasható a CIB Bank közleményében.

Galéria megnyitása

A kompatibilis készülékekkel akár csuklóból is lehet fizetni, gondolunk itt például az Apple Watch-ra, de az iPhone SE-től és az iPhone 6-tól kezdve már minden NFC chippel szerelt Apple eszköz alkalmas erre. Az Apple Pay nemcsak boltokban, hanem online fizetéseknél is megbízható társ, és alkalmazásokban változatos módon használható ki. (A boltokban többféle piktogram utalhat arra, hogy lehetőség van az Apple Pay használatára; a szolgáltatás saját logója mellett az érintéses fizetési ikonjával jelölt terminálokon is kihasználható ez.) Pénzt is lehet ennek a segítségével küldeni, és megfelelő macOS rendszerű készülékről is használható, csak ilyenkor a fizetéseket vissza kell igazolni a mobilon vagy okosórán.

Ezt használni még biztonságosabb is, mint az eredeti kártyát alkalmazni, hiszen azt akár otthon lehet tárolni, nem kell mindenhova vinni, így nem is veszhet el. Ha pedig a mobilját hagyja el az ember, nincs gond, hiszen abból nem lehet kinyerni a vásárlásnál szükséges adatokat, nincsenek információk, amiből vissza lehetne fejteni a személyazonosságot, és távolról akár végleges hatállyal is letiltható az Apple Pay használata egy szempillantás alatt. De mivel eleve biometrikus azonosítás védi ezt, így a feltörése nem éppen egyszerű feladat.

Mindenképpen jó hír, hogy az Apple Payt támogatók sorába már a CIB Banki is beállt, és remélhetőleg hamarosan újabb pénzintézetek is csatlakoznak majd a támogatók egyre népesebb táborához.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap