Magyarországról is elérhetővé vált a fizetős YouTube

Megérkezett a YouTube Music, valamint a YouTube Premium is a felhasználók legnagyobb örömére.

Magyarországról is elérhetővé vált a fizetős YouTube

A Google többször is próbálkozott már az elmúlt években fizetős zenei szolgáltatással, és a YouTube Music az első, ami bejönni látszik, és emellett pedig ott a YouTube Premium, ahol extra tartalmakra lehet szert tenni havidíj megfizetését követően. Ezek a szolgáltatások ebben a régióban eddig nem voltak hozzáférhetőek, de most más környező országokkal együtt (pl. Románia, Lengyelország) hazánkba is eljutottak.

Kezdjük az új lehetőségeket a YouTube Music-kal. Ez egy olyan zenestreaming megoldás, ahol videókkal együtt lehet élvezni a dalokat, a hátterében a YouTube áll, és akár előfizetés mellett is használható, sőt, igazából akkor biztosít igazán jó felhasználói élményt, de ne szaladjunk ennyire előre. A YouTube Music ingyenesen letölthető és telepíthető mobilokra, de van webes felülete is, az első indítást követően pedig megfelelő körülmények között azonnal elkezdheti a kedvenc zenéit hallgatni a felhasználó hála az automatikusan létrehozott listáknak. A program figyelembe veszi a felhasználó YouTube-os tevékenységét, és az elején azt is kéri, hogy jelöljön be néhány szeretett előadót, ezekből pedig már egyszerűen tud az algoritmus személyre szabott listákat alkotni. A Music többféle listát is nyújt, lesznek például hangulathoz és napszakhoz igazított lajstromok. De egyedi ajánlatokba is bele lehet futni az applikáció használata közben.

Galéria megnyitása

A YouTube Music elképesztően színes kínálattal szolgál, olyan különlegességeket is megtalálhatnak itt a hallgatók, amik esetlegesen az Apple Music vagy a Spotify felhozatalába nem kerülhetnek be – viszont lesznek olyan dalok is, amik innen hiányoznak. És könnyen lehet új zenéket is találni, kalandozni a kínálatban, így újdonságok ismerhetőek meg viszonylag egyszerűen. Biztosítva van például a YouTube-ról már ismerős felkapott szekció is Hotlist címszó alatt, de persze itt kizárólag zenék találhatóak ezen a területen. Klipekkel és azok nélkül egyaránt lehet majd élvezni a szolgáltatást, az applikáción belül egy külön gomb szolgál a videók kikapcsolására, alapesetben azokkal együtt indulnak majd el a zenék. Sokszor nem lesz szükség a klipekre, ebben biztosak vagyunk, ezek esetenként zavaróak lehetnek, és az adatforgalomra sincsenek túl jó hatással. A zenék menthetőek vagy letölthetőek, és ezekre külön menüpontok vannak, menteni mappákba foglalva lehet a műveket.

A YouTube Music ingyenesen csak megkötésekkel használható, de legalább használható néhány más zenestreaming megoldással ellentétben. Ha valaki térítésmentesen hallgatja a zenéket, az reklámokkal számoljon, de sokkal zavaróbb az, hogy a programot ilyenkor nem lehet a háttérbe küldeni, sőt mi több, le sem zárható a kijelző. És offline zenehallgatásra is csak annak lesz lehetősége, aki kicsengeti a havidíjat. A YouTube Music Premium az első hónapban ingyenesen tesztelhető, de ezt követően már 1490 forintos díja van, és akad kedvezményes családi csomag, amelyet 2290 forintért lehet igénybe venni hat embernek – érdekesség itt, hogy minden családtagnak 13 évnél idősebbnek kell lennie, fiatalabbak nem használhatják a szolgáltatás.

A YouTube Premium sem volt eddig elérhető Magyarországon, így ezt is külön ki kell emelni. Aki erre előfizet, az élvezheti majd ugyanazokat az előnyöket, amikkel a YouTube Music Premium is jár, de nem összekeverendő azzal, itt ugyanis extra lehetőség is akad. Ez a komplett YouTube-ra vonatkozóan biztosít reklámmentességet, és még a YouTube filmjeihez, sorozataihoz is hozzáférést biztosít. A YouTube Originals már néhány egészen sikeres saját gyártású művel is rendelkezik, ilyen például a Cobra Kai széria, melynek már úton van a harmadik évada.

Galéria megnyitása

A YouTube Premium amellett, hogy többet nyújt, drágább is, mint a YouTube Music előfizetéses része, de szerencsére nem kell érte sokkal többet fizetni; havi 1790 forintos összeg megfizetésére kell felkészülnie a felhasználóknak (az első hónap ingyenes ezúttal is). Ráadásul a családi kedvezményes csomag ezúttal is igénybe vehető, ezt ugyanúgy hat fő használhatja egyidejűleg, és 2690 forintot kóstál havi szinten. A családi csomagoknál minden esetben egy embernek kell gondoskodnia a díjfizetésről.

YouTube Music: Android | iOS | Web

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap