Magyar fejlesztőktől jön a Sudden Strike 4

Hat évvel az előző rész után bejelentették a Sudden Strike 4-et, ami ráadásul budapesti csapattól érkezik.

Magyar fejlesztőktől jön a Sudden Strike 4

Emlékeztek még a Sudden Strike-sorozatra? A második világháborús stratégiai játék leginkább az 1990-es években volt népszerű, a legutolsó része pedig a 2010-ben megjelent Sudden Strike: The Last Stand volt. Utóbbi szinte nyom nélkül tűnt el annak ellenére, hogy számos dolgot visszahozott a második részből, és egyébként a neve ellenére (elhagyták a számozást) a harmadik epizód egyenes folytatása.

Mondhatjuk tehát, hogy a sorozatnak ma már nincs kifejezetten nagy tábora, ám ez mégsem akadályozta meg a Kalypso kiadót, hogy berendeljen egy új részt. Ez a Sudden Strike 4, amiről a Kalypso nem győzi hangsúlyozni, hogy nem rebootról vagy remake-ről van szó, hanem igazi folytatásról. Ami legalábbis furcsa hat évvel a legutolsó rész után, ilyenkor már általában el szokták hagyni a számozást, hogy a játék vonzó legyen egy új közönség számára is.

Akárhogy is, ez nem a mi döntésünk, és ennél sokkal érdekesebb az, hogy a Sudden Strike 4-en a magyar, konkrétan budapesti székhelyű Kite Games dolgozik. A hivatalos oldal szerint a brigád 2014 elején alakult, és jelenleg egyetlen projektjük a második világháborús stratégia. Ebben a magyarok mindig jók voltak.

A Sudden Strike 4-ben összesen három kampány kap majd helyet: az egyikben a brit és amerikai, a másikban a német, a harmadikban pedig az orosz oldalt irányíthatjuk. Összesen több, mint 100 különböző egységet kapunk olyan kiválóságokkal, mint a Panzerkampfwagen VI Tiger.

A Sudden Strike 4 megjelenésére 2017 tavaszán számíthatunk PC-n, Linuxon és Mac-en, konzolos verziókról egyelőre nincs hír.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward