Mágneses újítással mutatkozott be a DJI Osmo Mobile 4

A kompakt, hordozható stabilizátor ezentúl még kényelmesebben lesz használható a minőségi tartalomgyártásban.

Mágneses újítással mutatkozott be a DJI Osmo Mobile 4

Az Osmo Mobile széria óriási sikernek örvend a stabilizátorok körében, a DJI jó érzékkel hozta létre ezt a terméket, és a fejlesztésekkel is általában jó irányba mozog, pontosan tudja, mi a siker receptje. A negyedik generációs Osmo Mobile már pillanatok alatt bevethető bárhol és bármikor, ráadásul minden korábbinál hatékonyabban teszi a dolgát, pedig a stabilizálással már eddig sem volt gond.

A DJI-nak mostanra akadtak kihívói a mobilos stabilizátorok piacán, és éppen ezért a vállalat folyamatos fejlesztésekkel próbálja magára vonni a figyelmet, egy pillanatra sem lankad. Ennek eredményeként pedig a felhasználók egyre átgondoltabb termékeket kapnak, és az OM 4 már egy rendkívül felhasználóbarát termék lett.

A kialakítása nagyon hasonlít az elődére, de nagyon fontos változás, hogy itt bevezetésre került egy mágneses rögzítési felület. Ennek hála a mobil szó szerint egy pillanat alatt lehet feltenni vagy levenni a stabilizátorról, egyáltalán nem kell bajlódni a felapplikálással.

Galéria megnyitása

Kettő különböző mágneses rögzítős tartót tervezett az Osmo Mobile 4 mellé a DJI. Az egyik ilyen egység az átöleli az okostelefont a széleinél, és rugósan akasztható a tetszőleges okostelefonra, ezt bármikor el is lehet távolítani. A másik pedig fixen a hátlapra tapasztható, és ugyanúgy működik, mint a hasonló ujjgyűrűk, szóval, amikor éppen nem a stabilizátoron csücsül a telefon, akkor a biztosabb fogás érdekében a felhasználó átdughatja rajta az ujját, ha pedig nincs rá szükség, lehajtható, és nem különösebben zavaró a hátlapon.

Galéria megnyitása

Az Osmo Mobile 4 gyorsan összehajtható és eltehető a hordozójába, vagy akár egy egyszerű táskába is becsúsztatható. Valamelyest sikerült a tervezőknek faragni az OM3 egyébként sem nagy méretein, és könnyebb is lett néhány grammal a termék.

A szerkezet intuitív gombkiosztással rendelkezik, minden nagyon kényelmesen kézre fog állni az embereknek.

Galéria megnyitása

A szoftveres fronton a DJI kiemelte, hogy biztosított itt a Dynamic Zoom, ami lényegében a dolly zoomként ismert felvételi módot takarja, és ezt előre programozottan meg tudja oldani az okostelefon a felvétel során. A DJI a Mimo applikációt kínálja a mobilokra.

Van itt ActiveTrack 3.0 a mozgó témák követésére, Story mód a gyors vágásokhoz, CloneMe Pano opció a szórakoztató és kreatív klónos panorámákhoz. A timelapse felvételi lehetőséget többféle módon is tálalja az OM4-gyel a DJI, és van SpinShot címszó alatt olyan lehetőség, amikor a mobilt körbe forgatja a stabilizátor, és így vesz fel izgalmas videót.

Galéria megnyitása

A DJI továbbfejlesztett motorokat alkalmaz, amik még kifinomultabban tudják majd kompenzálni a mozdulatokat és forgatni az eszközt, amikor éppen arra van szükség.

Galéria megnyitása

Fontos, hogy erősebb is lett a szerkezet, ami azt jelenti, hogy nagyobb tömeget tud mozgatni. Az Osmo Mobile 3 200 grammal boldogul ± 30 gramm, az OM4 specifikációjában viszont már 230 gramm szerepel, ráadásul ± 60 grammos mozgástérrel. Ez nagyon fontos, mivel manapság már simán átlépik a mobilok a 20 dekás tömeget, és voltak olyan gépek, amivel a korábbi stabilizátor már rendesen megküzdött. Az öntömege pedig 390 grammra csökkent.

Mivel akkumulátorról működő eszközről beszélhetünk, így végezetül még az üzemidejére is ki kell térni. Egy töltéssel a stabilizátor akár 15 órán keresztül is használható, szóval nagyjából biztos, hogy a videózásra használt mobil hamarabb fogja megadni magát. És éppen ezért még tölteni is lehet róla az okostelefont, hogy a filmezés még hosszabb ideig tarthasson. C-típusú USB csatlakozót használt itt fel a gyártó.

Galéria megnyitása
Több kiegészítő jár gyárilag az új Osmo Mobile-hoz, mint az előzőhöz

A DJI Osmo Mobile 4 egy kicsit drágább lett az elődnél, miután az OM3 egyébként jelentősen kedvezőbb áron vált elérhetővé, mint annak idején az Osmo Mobile 2. Az újdonságért bruttó 52 ezer forintot kell kifizetni hazánkban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap