Magas hatásfokkal működő tápegységek az EVGA-tól

A GQ sorozat tagjai félmoduláris felépítéssel érkeznek, alacsony terhelés alkalmával pedig akár hangtalanul is képesek működni.

Magas hatásfokkal működő tápegységek az EVGA-tól

Az EVGA egy új tápegység sorozatot mutatott be, amelynek tagjai félig moduláris felépítéssel rendelkeznek, azaz a 20+4 tűs ATX tápkábelen kívül minden egyéb tápkábel lecsatolható róluk, ami nagy segítség az esztétikus PC belső kialakításában, illetve a szellőzés hatékonyságának javításában. A GQ sorozatú tápegységek mindannyian 80 Plus Gold minősítéssel rendelkeznek, azaz tipikus hatásfokuk 90% körül helyezkedik el – a terheléstől függő hatásfok-tartomány 88%-tól 92%-ig terjed, a legmagasabb hatásfokot pedig "félgázon" adják le a termékek, ahogy az lenni szokott.

Az újdonságok DC-DC áramkört alkalmaznak a maximális hatékonyság érdekében, 12 voltos tápágból pedig egyetlen egyre támaszkodnak. A kellő stabilitást és a hosszú élettartamot japán Nippon Chemi-Con szilárdtest kondenzátorok biztosítják, a repertoárban pedig aktív PFC technológia és Nvidia SLI ajánlás is lapul.

Az új tápegységek terhelhetőségével, illetve különböző tápcsatlakozóik pontos számával kapcsolatban az alábbi táblázatok adnak bővebb felvilágosítást. Fontos kiemelni, hogy a 650 wattos és 750 wattos modellek 165 milliméter hosszúak, ezzel szemben a 850 wattos és 1000 wattos példányoknak már 180 milliméternyi helyre van szükségük – utóbbira kompaktabb számítógépház esetén kell odafigyelni.

A kellő védelemről külön áramkör gondoskodik, ami a túlfeszültséggel, a túl alacsony feszültséggel, a túlterheléssel, a túlárammal, a túlmelegedéssel és a rövidzárral szemben egyaránt védelmet nyújt. A GQ család tagjai az EVGA és az FPS Group szakembereinek együttműködésével készültek.

A tápegységek hűtését 135 milliméteres átmérőjű, FDB csapágyazással ellátott hőmérsékletvezérelt ventilátor végzi, ami nagyon halkan dolgozik, sőt, az ECO Mode jóvoltából bizonyos terhelési szint alatt be sem kapcsol. Ebben az üzemmódban a 650 wattos és 750 wattos példányokat 40%-os, a 850 wattos és 1000 wattos modelleket pedig 30%-os terhelési szintig használhatjuk teljesen hangtalanul, passzívan működő hűtéssel.

Az EVGA GQ sorozatú tápegységei 5 év garanciával kerülnek az üzletek polcaira. A 650 wattos modell 90 dollár körüli, 750 wattos társa 120 dollár körüli, a 850 wattos példány 130 dollár körüli, az 1000 wattos csúcsmodell pedig 160 dollár körüli áron vásárolható meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward