M.2-2280-as SSD-ket fogad a legújabb QNAP NAS

A 10 GbE porttal és HDMI 2.0-s videó kimenettel egyaránt felszerelt hálózati adattároló igen ütőképes megoldás lesz a piacon.

M.2-2280-as SSD-ket fogad a legújabb QNAP NAS

A QNAP egy helytakarékos, M.2-2280-as bővítőhelyekkel felvértezetthálózati adattárolót mutatott be, amely kompakt kivitelének köszönhetően kiválóan alkalmazkodik a kisebb munkakörnyezetek igényeihez, valamint akár a NAS egyszerű hordozását is lehetővé teszi. A közel hangtalanul dolgozó TBS-453-DX NASbook fedélzetén összesen négy darab M.2-2280-as SSD kártya kaphat helyet, amelyek csak és kizárólag SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használhatnak. A négy bővítőhely mellé RAID 0,1,5,6,10 és JBOD támogatás egyaránt jár. Az eszköz különlegessége a 2019 első negyedévében érkező Cloud Gateway szolgáltatás támogatása, amelynek keretén belül több, mint 20 felhőalapú tárhely-szolgáltatás csatlakoztatására van lehetőség,így a különböző fájlok elérése zökkenőmentes lehet, ugyanakkor a biztonsági mentésre és helyreállításra is használható e funkció. Az SSD alapú tárhely esetében állítható az Over-Provisioning mértéke, méghozzá 1-től egészen 60%-ig, így ugyan némi tárhelyet veszítünk, amit a rendszer a különböző feladatok gyorsítására használ, cserébe viszont jobb véletlenszerű írási teljesítményt és hosszabb SSD élettartamot kapunk.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Az új NAS alapját egy Celeron J4105-ös SoC egység adja, amelynek négy processzormagja 1,5 GHz-es alap- és 2,5 GHz-es maximális boost órajelen ketyeg. A 10 W-os TDP kerettel üzemelő SoC fedélzetén egy 12 EU-val ellátott Intel HD Graphics 600-as videó vezérlő teljesít szolgálatot, ami 250 MHz-es alap- és 750 MHz-es boost órajelen dolgozik. A központi egységhez 4 vagy 8 GB-nyi rendszermemóriát kérhetünk, amelyek DDR4 So-DIMM foglalatokba illeszkednek, így akár későbbi memória-bővítésre is van mód – a foglalatok könnyen elérhetők. Az új NAS akár médialejátszásra is használható, ehhez pedig HDMI 2.0-s portot is kapunk, így akár 60 Hz-es képfrissítési ráta mellett is élvezhetők a 4K-s tartalmak. A Plex és Roon szerver támogatással érkező NAS extraként képes a különböző videók univerzális formátumokra történő konvertálására is, így a legkülönfélébb eszközökön is könnyedén nézhetjük ezeket a tartalmakat.

Galéria megnyitása

A csatlakozók között egy 10 GbE RJ-45-ös, egy GbE RJ-45-ös, három darab USB 3.0 Type-A, négy darab USB 2.0 Type-A, valamint egy HDMI 2.0-s port sorakozik, de kapunk még két mikrofon bemenetet és egy vonalszintű audió kimenetet is. Az új NAS két darab beépített hangszóróval rendelkezik és IR vevő is van rajta, igaz, gyárilag nem jár hozzá távirányító, azt külön kell megvásárolni. A 230 milliméter széles, 156 milliméter mély és 25 milliméter magas NAS mindössze 800 grammot nyom a mérlegen, tápellátásáról egy 65 W-os külső tápadapter gondoskodik. A hűtést egy kompakt ventilátor végzi, ami 15,8 dB(A) zajszintet generál, vagyis egyáltalán nem hangos.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A hardver mellé természetesen jár a QTS operációs rendszer legfrissebb változata, ami a már ismert szolgáltatásokkal és funkciókkal áll a felhasználók rendelkezésére. Egyebek mellett kapunk Container Station, Virtualization Station, QSirch és QVR Pro funkciót is – utóbbi 8 ingyenes kamera csatornát kínál, ami 128-ig bővíthető. Van még Surveillance Station is a kínálatban, ami 4 ingyenes kamera licencet ad és összesen maximum 40 kamera csatornát támogat, azaz jól bővíthető. A különböző médiatartalmak fogyasztását valós idejű, hardveres gyorsítással működő átkódoló szolgáltatás segíti, valamint OceanKTV alkalmazást, DLNA szervert, Download Station-t és sok egyéb más szolgáltatást is rejt a fedélzet.

Galéria megnyitása

A TBS-453DX NASbook rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban. A 4 GB-nyi memóriával szerelt változatért 595 eurót, a 8 GB-os „csúcsmodellért” pedig 715 eurót kérnek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap