Luxustelefonok és egy táblagép Lamborghini néven

Valószínűleg nincs olyan, aki ne hallotta volna a Lamborghini márkanevet. Ezúttal viszont nem a traktor gyártóból lett sportautó-birodalom valamely friss gyümölcséről lesz szó, hanem a márka rajongói számára készített tábláról és telefonokról.

Luxustelefonok és egy táblagép Lamborghini néven

Valószínűleg nincs olyan, aki ne hallotta volna a Lamborghini márkanevet. Ezúttal viszont nem a traktor gyártóból lett sportautó-birodalom valamely friss gyümölcséről lesz szó, hanem a márka rajongói számára készített tábláról és telefonokról.

A márka feltűnése nem meglepetés, hiszen már lassan minden sportautó-tulajdonos megvásárolhatja a saját márkás telefonját is. Ráadásul a márkanév már nem ismeretlen IT-s körökben, hiszen az ASUS lerakott már az asztalra néhány jó minőségű notebookot Lamborghini logóval. Lássuk az újdonságokat! (ezek nem az ASUS-tól vannak)

A lista legolcsóbbnak számító tagja a TL688 Spyder nevet kapta. Ezt a készüléket egy 2 hüvelykes, QVGA (320 x 240) felbontású megjelenítővel vértezték fel. Kamerákból kapott egy VGA és egy 3 megapixeles példányt, utóbbi videók rögzítésére is lehetőséget ad. Sajnos azonban a HSDPA támogatás már kimaradt, és WLAN sincs, így az előlapi kamerát gyakorlatilag nem tudjuk arra használni, ami a szerepe lenne. Az eszközben 4 GB háttértárat találunk, és ezt már bővíteni sem tudjuk, tehát jól be kell osztani. De egy ilyen telefonnál, ami minden képességnél fontosabb, az a megjelenése. A kézzel készített borítást finoman megmunkált bőr és arannyal futtatott felületek borítják minden irányból.

A másik featurephone érdekes módon pont úgy néz majd ki, mint a kistestvére, így ez is bőrből és aranyból készült kabátot visel, de a kijelzője mégis nagyobb lett a specifikációk szerint. A TL820 Spyder 2 névre hallgató modellt már 2,4 colos panellal szerelték, ami 640 x 480 képpontos felbontást kapott. Ezzel 333 pixelt zsúfoltak egyetlen hüvelykre, ami elképesztő eredmény, hiszen alig van olyan okostelefon, ami ennél élesebb képet tudna felmutatni. Itt már lesz HSDPA kapcsolati lehetőség is, így a VGA előlapi kamera is értelmet nyer. A TL820 főkamerája már 5 megapixeles fotók rögzítésére is alkalmas lesz, ezeket a képeket pedig az 1 GB-os tárhelyre menthetjük, de amennyiben ez kevésnek bizonyulna, akár további 16-tal is megtoldhatjuk. Az eszközt egy 1200 mAh-s kapacitású akkumulátor hajtja majd meg, ami a szerény specifikációk mellett, komoly üzemidőt nyújthat.

A TL700 már sokkal érdekesebb modell, hiszen ez már egy okostelefon, így a tudástára nem merül ki abban, hogy prémium anyaghasználattal, és összeszerelési minőséggel rendelkezik. A telefon előlapján néhány hardveres billentyűt, és egy VGA kamerát találunk a 3,7 hüvelykes képátlójú WVGA (800 x 480) felbontású megjelenítő mellett. A kijelző védelméről zafír kristályüveg gondoskodik. A gépezetet egy Qualcomm MSM8255 hajtja majd meg. Ez egy ismeretlen órajelű Scorpion magot, és egy Adreno 205-ös grafikus processzort rejt. Mellette 512 MB rendszermemóriát és 4 GB tárhelyet találunk, amit microSD hozzáadásával egyszerűen növelhetünk, akár 36 GB-ig is. A készülék hátlapján a rengeteg krokodilbőr mellett, egy 5 megapixeles kamera is helyet kapott. Az operációs rendszer szerepét az Android 2.3 tölti majd be, de a hírek alapján közeleg már a 4.0-s Ice Cream Sandwich frissítés. A TL700-at egy 1400 mAh-s telep tartja életben, ami bizony ide már egy kicsit szűkös lehet.

Végül nézzük a legnagyképűbb Lamborghinit, ami L2800 néven kerülhet a boltok polcaira. Sajnos ez is Gingerbread (Android 2.3) rendszerrel érkezik majd, persze a frissítést már itt is beígérték, de ez sovány vigasz. A táblagép a korábbi iPad-ekhez hasonló, 9,7 hüvelykes, 1024 x 768 (XGA) pixeles felbontású panelt kapott. A lelke, hasonlóan az okostelefonéhoz, egy MSM8255 chip a Qualcomm műhelyéből. Itt az Adreno 205 GPU mellett található Scorpion mag 1,2 GHz-es órajelen ketyeg majd. A háttértár kapacitása 4 GB lesz, a rendszermemória 512 MB-os, persze az előbbi ez esetben is egyszerűen bővíthető egy microSD segítségével. Az elő- és hátlapi kamerák itt is VGA, illetve 5 megapixeles képek készítésére alkalmasak. Az L2800 az egyetlen olyan eszköz a felhozatalban, amit nem borít vastagon bőr, illetve arany, és valljuk be, nem is igazán gond ez, hiszen nagyon szép formavilágot kapott, aminek egyszerűen jól áll a szolid színvilág.

No de lássuk, mennyibe is kerülnek a bikás pajzzsal díszített termékek. A legegyszerűbb szerkezet, a TL688 Spyder, ezért 1800 és 2150 dollár körüli összeget kérnek majd el a kasszánál. Érdekes módon, ha ár szerint rendezzük a listát, akkor a második a listán az L2800-as tablet lesz, ami nagyjából 2300 dollárba fáj majd. A TL820 Spyder 2 tűéles kijelzőjéért 2450 dolláros árat kell majd fizetni, a listát pedig a TL700-as zárja, a maga 2800 dolláros árával.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward