LucidLogix DynamiX: a mobil IGP-k megmentője?

A GPU virtualizációs technológiák, illetve GPU virtualizációs szoftverek nagymestere, a LucidLogix most egy újdonsággal jelentkezik, amely DynamiX névre hallgat. A vállalat az újdonsággal kapcsolatban azt ígéri, hogy segítségével az integrált videó vezérlővel ellátott belépő szintű és a kereskedelem fő áramába szánt noteszgépek, illetve ultrabookok esetén az eddig játszhatatlan sebesség mellett futó játékok játszhatóvá válnak – ehhez nincs szükség semmiféle hardverbővítésre, csak és kizárólag a DynamiX szoftvert kell alkalmazni.

LucidLogix DynamiX: a mobil IGP-k megmentője?

A GPU virtualizációs technológiák, illetve GPU virtualizációs szoftverek nagymestere, a LucidLogix most egy újdonsággal jelentkezik, amely DynamiX névre hallgat. A vállalat az újdonsággal kapcsolatban azt ígéri, hogy segítségével az integrált videó vezérlővel ellátott belépő szintű és a kereskedelem fő áramába szánt noteszgépek, illetve ultrabookok esetén az eddig játszhatatlan sebesség mellett futó játékok játszhatóvá válnak – ehhez nincs szükség semmiféle hardverbővítésre, csak és kizárólag a DynamiX szoftvert kell alkalmazni.

A hivatalos közlemény kissé ködösen fogalmaz a DynamiX lényegével kapcsolatban és a gyártó hivatalos weboldalán található PDF fájl sem árul el sokkal többet a technológia lényegi működésével kapcsolatban. Ami tudható, az az, hogy az alkalmazás 32-bites, illetve 64-bites Windows 7 operációs rendszerek esetében üzemel és egyelőre csak a The Elder Scrolls V: Skyrim című játék játszhatóságán javít.

A vállalat állítása szerint az adott játékban a kijelző felbontás csökkentésére és a részletességgel kapcsolatos beállítások módosítására nincs szükség ahhoz, hogy a játék játszhatóbb sebességgel fusson, ugyanis az ehhez szükséges „trükköt” a DynamiX szoftver végzi, méghozzá valós időben. Az alkalmazás ingyenes béta próbaváltozata valós időben módosítja a különböző objektumok renderelési célfelbontását, így játszhatóbb sebességet lehet elérni a játék esetében. Az algoritmus annak megfelelően dolgozik, hogy a DynamiX felhasználói kezelőfelületén a két csúszkát – amelyek közül az egyik a kívánt FPS szintet, a másik pedig a kívánt minőséget szabályozza – a felhasználó miként állította be. A technológia a HUD, valamint a különböző menük és a térképek felbontásán nem változtat.

A felszínt kissé megkapargatva hamar lehull a cukormáz, és kiderül, hogy akármilyen noteszgépekhez azért mégsem használható az újítás. A szoftver csak olyan mobil konfigurációknál alkalmazható, amelyek nem rendelkeznek videokártyával. Feltétel még, hogy az adott konfigurációnak Core i5-ös mobil processzorral, vagy ezzel azonos szintű teljesítményt kínáló központi egységgel kell rendelkeznie, valamint legalább 1366 x 768 pixeles natív felbontású LCD kijelzőt, 4 GB-nyi rendszermemóriát és Windows 7-es operációs rendszert kell használnia. A DynamiX az Intel HD Graphics 2000-es sorozatú, illetve ennél erősebb Intel integrált videó vezérlőkkel, valamint az AMD Radeon HD 5000-es és Radeon HD 6000-es sorozatú integrált videó vezérlőkkel tud együttműködni.

A DynamiX Skyrim támogatással érkező béta kiadása ingyenesen letölthető a Lucid eShop-jából, de csak korlátozott ideig. A későbbiekben a szoftver végleges kiadása is megjelenik, amely már több játékhoz kínál támogatást.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward