Lucid VirtuWatt technológiát kapnak az ASUS egyes PC-i

A VirtuWatt segítségével a videokártyát üresjáratban lekapcsolhatja a rendszer, így az IGP használata mellett némi energia megtakarítására nyílik mód.

Lucid VirtuWatt technológiát kapnak az ASUS egyes PC-i

Az ASUS és a Lucidlogix együttműködésének köszönhetően több olyan ASUS PC érkezik, amelyek már rendelkeznek a Lucid VirtuWatt technológiájának támogatásával. Az innovatív technológia elsődleges célja az, hogy spóroljon az energiafelhasználással, méghozzá úgy, hogy üresjáratban, illetve alacsonyabb 3D-s terhelés esetén egyszerűen lekapcsolja a diszkrét videokártyát.

A VirtuWatt eljárás már elérhető az egyes OEM-ek, alaplapgyártók és videokártya gyártók számára. A szoftveres és hardveres komponensekre támaszkodó eljárás olyan konfigurációkban kaphat helyet, amelyek videokártyával, illetve integrált videovezérlővel egyaránt rendelkeznek, de az adott alaplapnak és videokártyának is támogatnia kell az eljárást. A VirtuWatt gamer számítógépek és CAD/CAM munkára használt konfigurációk esetében jöhet különösen jól, hiszen ezek a rendszerek általában felsőkategóriás, nagyétvágyú videokártyával rendelkeznek.

A VirtuWatt támogatás jóvoltából a rendszer automatikusan képes váltani a GPU és az IGP között az éppen aktuális terhelésnek megfelelően, üresjáratban pedig képes kikapcsolni a videokártyát, így a rendszer a jóval alacsonyabb fogyasztás mellett üzemelő IGP-re támaszkodhat.

A VirtuWatt technológia használatához videokártya és alaplap szintjén mindössze néhány egyszerű módosításra van szükség, szoftver fronton pedig a VirtuWatt alkalmazás kell az eljárásban rejlő lehetőségek kiaknázásához. A felek együttműködésének köszönhetően több kiválasztott ASUS asztali számítógép is megkapja a VirtuWatt eljárás támogatását – köztük van a nemrégiben bejelentett ASUS G20 is, ami egy meglehetősen kompakt, mégis nagy teljesítményt kínáló asztali PC.

Érdekes lesz látni, hogy az újítás jóvoltából pontosan mekkora fogyasztáscsökkentést lehet elérni az egyes rendszerek esetében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward