LTE-s nyomkövetővel állt elő a Samsung

A SmartThings Tracker néven érkező kütyüvel mindig tudhatja majd a felhasználó, hogy merre jár a gyermeke vagy hol hagyta a táskáját.

LTE-s nyomkövetővel állt elő a Samsung

A Samsung nagy hangsúlyt fektet a Dolgok Internetével kapcsolatos megoldásokra, és ennek eredményeként köszönthetjük most köreinkben a SmartThings termékcsalád legfrissebb tagját, a Trackert. Ez az apró nyomkövető nagyon sok helyzetben könnyítheti majd meg az emberek életét.

A SmartThings Tracker egy olyan megoldás lett, ami a GPS és az LTE, illetve egészen pontosan az LTE-M kombinációjából született meg, és így lehetővé teszi az embereknek, hogy pontos helyinformációt kapjanak akár nagy távolságból is az eszköztől. Ezt a felhasználók egészen sok területen alkalmazhatják majd. Fel lehet akasztani például a kutya nyakörvére a sétálás megkezdése előtt, és így ha véletlenül meglóg az eb, a gazdája akkor is pontosan tisztában lehet majd azzal, és éppen merre jár. A SmartThings Tracker egyszerűen használható táskákon is, feltehető akár a gyerek iskolatáskájára vagy akár egy notebook tokjára, így ha véletlenül nyoma veszik, akkor könnyen megnézhető, hogy merre „jár” éppen.

Galéria megnyitása

A szerkezethez tartozik egy okostelefonos alkalmazás, ami nemcsak a Samsung mobiljain fut majd el, hanem bármilyen androidot vagy iOS-t futtató készüléken. A mindössze 22,5 grammos szerkezeten van egy gomb, aminek a segítségével az alkalmazásnak el lehet majd küldeni a helyadatokat, csak duplán kell megnyomni ehhez. Így a felhasználó csemetéje jelezheti például azt, hogy odaért az iskolába, de SOS is küldhető a gombbal. Az app funkcionalitásának köszönhetően arról is azonnal tudhat majd a tulajdonosa, ha mondjuk a kutyája otthon kiszökött a kerítésen – biztonságos zónákat lehet előre konfigurálni. És az okosotthon automatizálásába is bevonható a SmartThings Tracker, például érzékelheti, amikor a nyomkövető hazaért, és ilyenkor magától felkapcsolhatja a lámpát a bejáratnál, vagy néhány perccel az érkezés előtt beindíthatja a klímát. Beállítható továbbá a hozzá tartozó alkalmazásban az is, hogy valós idejű frissítéseket biztosítson, a Live Tracking módban 10 percenként fogja kapni a felhasználó a helyadatokat a mobiljára.

Galéria megnyitása

Mivel az LTE-M hálózatot használja a földrajzi adatok küldésekor a kiegészítő, ez viszonylag kevés energiát emészt fel, de az apró adatcsomagok mellett igazából nem kell attól tartani, hogy lassú lesz a folyamat. A SmartThings Trackerben egyébként van Wi-Fi és Bluetooth 4.2 modul is. A termék olyan eljárásokat is használ, amelyeknek köszönhetően belső terekben is pontosan meg tudja határozni a helyzetét, és úgy lett megalkotva, hogy ne jöjjön zavarba viszonylag zord körülmények között sem. IP68 minősítést kapott, szóval a por és a vizet is bírja majd. Ami pedig az üzemidejét illeti, egyetlen feltöltéssel, visszafogott használat mellett, akár 10 napot is bírhat, átlagos igénybevételnél pedig kb. hetente fog töltésre szorulni – a Live Tracking esetén nem kommunikálta a Samsung, hogy meddig üzemel, de valószínűleg ebben a módban már nem húzza sokáig egy szusszal.

Galéria megnyitása

A SmartThings Tracker elsőként az Egyesült Államokban lesz megvásárolható, ott is az AT&T szolgáltató kínálatában fog felbukkanni szeptember 14-én. A tervek szerint a Verizon is forgalmazza majd később, és idővel pedig még szélesebb körben válhat hozzáférhetővé. Az eszköz 100 dollárba kerül, és az első egy évben az AT&T-nél nincs járulékos költsége, azt követően viszont havi 5 vagy évi 50 dollár az üzemeltetése, hiszen folyamatosan biztosítani kell hozzá megfelelő adatkapcsolatot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward