Shop menü

LITE-OSAN, DE A LÁTVÁNYRA ADVA INDUL A HONOR MAGIC6 SZÉRIA

A Honor nagy reményeket fűz a Magic6 sorozathoz, és elsőként a széria Lite modellje jött meg, ami a középkategóriában áll rajthoz, de prémium kisugárzással rendelkezik.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Lite-osan, de a látványra adva indul a Honor Magic6 széria

A Honor szépen növekedik, folyamatosan egyre nagyobb eladásokat tud felmutatni, és a cégnek a Magic a legfontosabb szériája. Egy ideje már szórja az információmorzsákat annak kapcsán, hogy milyen lehetőségeket nyújt majd a Magic6, és közben szép csendben befutott a Magic6 Lite.

Hírünk alanya igazán mutatós, amihez hozzájárul a hatalmas, 6,78 hüvelykees AMOLED panel, melynek mindkét hosszanti oldalán ívelt a pereme. Az okostelefon 10 bites támogatást nyújt, 1200 nites fényerőt tud elérni és 120 Hz-es működésre is képes. Nagyon érdekes, hogy még a felbontása is átlagon felüli, 2652 x 1200 képpontot sorakoztat fel katonás rendben, ezáltal 429 PPI-s pixelsűrűséget nyújt.

Galéria megnyitása

A Magic6 Lite még az Android 13 operációs rendszert hozza el, de legalább a Magic UI 7.2 grafikus felhasználói felületnek köszönhetően lesznek szoftveres extrák. A vállalat készül a frissítéssel is, idővel Android 14-re fog váltani az okostelefon.

Egy kicsi lyukon keresztül kémlel az előlapi kamera az F/2.5 rekeszértékű optikáján keresztül. 16 MPixeles szelfik megörökítésére alkalmas az újdonság. Videókat Full HD minőségben tud felvenni a szerkezet.

Galéria megnyitása

A hátlapon egy nagy gyűrűben vannak „szétszórva” a kamerák. A mobil egy 108 megapixeles főkamerával indít, ami egy 1/1,67 colos méretű érzékelőt használ. Támogatott itt a képpontok összeboronálása, valamint van PDAF rendszerű automatikus fókuszálás. Rendelkezik a készülék ultraszéles látószögű optikával, ez azonban már csak 5 MPixel. Makrózásra is van dedikált kamera, mindössze 2 megapixeles szenzorral. Videót képes 4K Ultra HD minőségben rögzíteni a Honor Magic6 Lite.

Galéria megnyitása

A Qualcomm által tervezett, 4 nm-en gyártott Snapdragon 6 Gen 1 rendszerchip került a termékbe. Ennek köszönhetően a teljesítmény aránylag jó lesz majd, a normál napi használatban gördülékenyen üzemelő partnernek bizonyulhat. Egyelőre csak 8 GB-nyi rendszermemóriával és 256 GB-os adattárolóval bukkant fel hírünk alanya. Később jó eséllyel más konfigurációban is felütheti majd a fejét.

5G-s okostelefonról beszélhetünk, ami 802.11ac szabványnak megfelelő Wi-Fi támogatásról is gondoskodik. A kapcsolati képességek lajstromán szerepel még a Bluetooth 5.1 modul, valamint a Galileo támogatásról is gondoskodó A-GPS vevő. Szerencsére az NFC chip sem maradt ki a sorból, de sokkal több extrára nem kell számítani. Kettő SIM kezelésére lett felkészítve a masina, DSDS módban tudja a kártyákat munkára fogni.

Galéria megnyitása

Matt fekete és zöld, valamint bőrhatású narancssárga verzióban lesz elérhető a Honor Magic6 Lite. A hatalmas képernyőhöz képes az új Lite tényleg light, egészen alacsony a tömege, csak 185 grammot nyom és 7,98 milliméter vastag. Oldalt a keret nagyon vékony, mivel az előlap mellett a hátlap is ívelt, így belesimul a tenyérbe. Az ujjlenyomat-olvasó a képernyő alá került, 3,5 mm-es Jack nincs, csak USB-C található a kereten.

Galéria megnyitása

Annak ellenére, hogy egészen kecses a gépezet, egy 5300 mAh-s akku található benne. A mérnökök nagyon jól oldották meg a feladatukat a tervezés során, hogy ez így összejött. A készüléket 35 W-tal lehet gyorstölteni, ami nem páratlan, de azért kevesebb mint 1 óra alatt letudható 80%-os töltöttségi szint elérése feltöltés. Kábelen pedig tud töltésmegosztást is a mobil, így powerbankként is használható.

A Honor Magic6 Lite forgalmazásával kapcsolatos információ egyelőre nem érkezett, így azt nem lehet tudni, hogy mikor kerül majd a boltokba a termék, és sajnos az árát is homály fedi. Egyébként a vállalat olaszországi honlapján ütötte fel a fejét az újdonság. Ez alapján biztos, hogy elérhető lesz Európában, de igazából ezt enélkül is borítékolni lehetett a korábban látottak fényében.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére