Lightning csatlakozós dokkolóval állt elő az Apple

A letisztult vonalvezetésű kiegészítő 40 dolláros árért lesz megvásárolható.

Lightning csatlakozós dokkolóval állt elő az Apple

Az Apple ezúttal egy hiánypótló dokkoló állomással gyarapította a kínálatát, ami természetesen minden iPhone-nal, illetve iPod Touch-csal összeházasítható, amelyen már Lightning csatlakozó van. Korábban a cég más gyártóktól szerezte be a Lightning csatlakozóval felvértezett dokkolókat. Az Apple Store palettáján például van Twelve South és Just Mobile állvány, de a legismertebb partnerük, a Belkin is kínál ilyet.

A cupertinóiak mindig is a lehető legegyszerűbb, legletisztultabb termékek megalkotására törekedtek, és pontosan ez jellemző a Lightning Dockra is. Az egész rendkívül kompakt, csak egy lapos téglatestet nagy ívben lekerekített sarkakkal, és egyedül a csatlakozó emelkedik ki belőle, semmi több. Furcsamód az Apple még csak támasztékot sem alkalmaz, márpedig eddig nem sok olyan dokkolóval találkozhattunk, aminél az okostelefont ne tartotta volna meg valami a hátradőlés (csatlakozótörés) elkerülése végett. A dizájnerek egy dombra ültették a csatlakozót, ami egyáltalán nem a véletlen műve. Az iPhone-oknak az alján van a hangszórójuk, és így, hogy a levegőben van a csatlakoztatott készülék, semmi nem áll a hang terjedésének útjába.

A Lightning Dock semmilyen különleges képességgel nem bír, mindössze két csatlakozó, egy Lightning és egy 3,5 mm-es jack került rá. A Lightninggal lehetőség lesz Macre vagy PC-re kötni az okostelefont (vagy multimédiás lejátszót) adatszinkronizálás céljából, és természetesen a töltést is meg lehet oldani ezen keresztül. A 3,5 mm-es aljzatnak köszönhetően pedig zenehallgatáskor is lehet rá számítani, ezt kihasználva például az otthoni Hi-Fi vagy házimozi rendszerre köthető a szerkezet.

Az Apple kiemelte, hogy semmi akadálya nincs a dokkolás közben a használatnak, az ujjlenyomatos azonosítás sem jelent gondot, sőt, mivel egy kicsit hátra is van döntve a készülék a dokkolón, így arról sincs szó, hogy rossz szögben állna. Az új dokkolót direkt úgy tervezték a szakemberek, hogy könnyedén felmenjen rá a masina. Ez azért is jó, mert ha erre van felállítva a telefon, akkor garantáltan nem lesz karcos például a hátlapja vagy a kamerája lencséje az asztalon való ide-oda pakolászás közben. Ugyanakkor nehéz afelett elsiklani, hogy nem tűnik túl strapabírónak a konstrukció, és ha eltörik az egész készüléket tartó 7,6 milliméter széles csatlakozó, akkor bizony könnyen keletkezhet akár komolyabb kár is.

Az iPhone Lightning Dock 40 dolláros áron került be a kínálatba, ami azt jelenti, hogy hasonló árszintet képvisel, mint az eddigi alternatívák – az Apple Store-ban kapható dokkolók 30-40 dollár közötti ársávban mozognak. A támogatott készülékek listáján ott van az iPhone 5, az iPhone 5c, az iPhone 5s, az iPhone 6, az iPhone 6 Plus és az ötödik generációs iPod Touch is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward