Life is Strange - A Remember Me fejlesztőinek új játéka

Life is Strange címmel érkezik a francia Dontnod új játéka, melyben emlékek helyett most közvetlenül az idővel kell interakcióba lépnünk.

Life is Strange - A Remember Me fejlesztőinek új játéka

A Square Enix és a Dontnod Entertainment együttműködéséről júniusban hallhattunk először, de akkor még csak annyit tudtunk, hogy egy digitálisan letölthető címről lesz szó, mely különbözni fog a hagyományos sztori-központú játékoktól. Ugyan a remélt E3-as bejelentés elmaradt, most viszont a holnap kezdődő Gamescom alkalmából új infók érkeztek a játékkal kapcsolatban, kiderült például a címe, ami Life is Strange lesz.

Ezen felül azt is megtudtuk, hogy egy "epizodikus, digitálisan elérhető, történetközpontú kalandjátékról" van szó, ami PC-re, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra érkezik. A helyszín egy oregoni kisváros, Arcadia Bay, ahol egy rejtélyesen eltűnt diáklány, Rachel Amber után nyomoz a városba öt év után visszatérő Max Caulfield és régi barátja, Chloe. Az ígéretek szerint sok múlik majd a döntéseinken és azok következményein, valamint Max képes lesz visszapörgetni az időt, ami kihat majd a sztorira is. Ez elég erősen a Remember Me memória/idő visszatekerős részeit idézi, ahol egy-egy tárgy elmozdításával más-más eredményre jutottunk ugyanabban a jelenetben. Még több infóra a Gamescomon számíthatunk, addig is itt van néhány kép a játékból:

Galéria megnyitása grid_on

Ahhoz képest, hogy januárban még a Dontnod bezárásáról hallottunk híreket, elég jól összekapta magát a stúdió: új, ráadásul neves kiadót találtak, valamint belekezdtek egy teljesen új cím fejlesztésébe. Reméljük tanultak a Remember Me hibáiból, és a Life is Strange-ben már nem csak az ötletek, hanem a megvalósítás is rendben lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward