Lian Li számítógépasztalok motoros magasságállítással

Az újdonságok 80 kilogrammos, illetve 120 kilogrammos teherbírással érkeznek, magasságuk pedig fokozatmentesen állítható, motorosan.

Lian Li számítógépasztalok motoros magasságállítással

A különc számítógépházairól ismert Lian Li ezúttal két érdekes számítógépasztalt mutatott be, amelyek mindketten állítható magasságúak, ráadásul motorosak. Négy különböző beállítás mentésére van mód, így mindössze egyetlen gombnyomásnyira van a kívánt asztallap-magasság.

Lian Li DK-12

A DK-12-es és DK-16-os modellek formavilága már ismerős lehet, ugyanis a Lian Li DK-04-es névvel korábban már bemutatott egy olyan számítógépasztalt, ami hasonló képességekkel bírt, csak abban egy számítógépház is volt. Az újdonságok már "csak" asztalok, tetejük viszont igényes bőr textúrájú borítást kapott, ami „időjárásálló”, így kibírja, ha kávé vagy tea borul rá, vagy esetleg kisebb mennyiségű víz éri. A masszív asztallap két hátsó sarkán kábelmenedzsmentet segítő furatok láthatóak, a motort is tartalmazó lábak pedig acélból és alumíniumból készültek, így nagyon stabilak.

A DK-12 esetében az asztallap 1400 milliméter széles és 750 milliméter mély, a magasságállítás pedig a 695 millimétertől 1185 milliméterig terjedő tartományban működik. Ez az asztal 38,4 kilogrammos, teherbírása pedig 120 kilogramm.

Lian Li DK-16

Ehhez képest a DK-16 már egy 2100 milliméter széles és 800 milliméter mély asztallapot kapott, amelynek magassága 705 millimétertől 1185 milliméterig állítható. Az asztal teherbírása ezúttal már csak 80 kilogramm, ami valószínűleg a nagyobb asztallap extra tömege és mérete miatt van így.

Mindkét asztal jobb szélén található egy vezérlő, amellyel az asztallap magassága fokozatmentesen állítható, sőt, a különböző értékek el is tárolhatóak – összesen négy profilt lehet használni. Az aktuális magasságot ledes kijelző is mutatja.

A Lian Li újdonságaival a fentiek alapján tehát nem csak ülve, de akár állva is dolgozhatunk. Hogy melyik módszer egészségesebb? Nos, ezen jó sokat lehetne vitatkozni, az viszont biztos, hogy akármelyiket is választjuk, fontos néha-néha szünetet tartani a munkában vagy a kikapcsolódásban – még ha ez csak néhány óránként pár perces mozgást jelent, akkor is jobb, mint a semmi.

A Lian Li új számítógépasztalok már elérhetőek kereskedelmi forgalomban: a kisebbik, DK-12-es modell 899 dollárba kerül, míg a DK-16-os asztalért 1099 dollárt kérnek el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward