Lenovo V155: Költséghatékony noteszgép optikai meghajtóval, RYZEN alapokon

A Lenovo terméke egész jónak tűnik papíron, így itt az ideje, hogy egy kicsit közelebbről is megnézzük.

Lenovo V155: Költséghatékony noteszgép optikai meghajtóval, RYZEN alapokon

85 %
{{ average }} %
  • A Lenovo V155 15 81V50007HV 205 000 forintos árért cserébe egész jó felszereltséget ad, hiszen szinte minden van benne, amire szükség lehet, így érdemes közelebbről is szemügyre venni, tényleg megéri-e az árát.
Szerzői értékelés
Szerző
85
%
Olvasói értékelés
Olvasó
Olvasói értékelés
{{ average }}
%
{{ average }}
%

Előszó

Az elmúlt időszakban több Intel Ice Lake processzorral szerelt noteszgépet is kipróbáltunk, most azonban eljött az idő, hogy a másik táborból, az AMD térfeléről is válasszunk egy költséghatékony noteszgépet, ami a RYZEN 3000-es sorozat egyik tagját tartalmazza. A választás a Lenovo V155-ös sorozatának 81V50007HV jelölésű tagjára esett, ami több szempontból is különleges. Ez egy RYZEN 5 3500U alapú megoldás, amelyhez 8 GB-nyi kétcsatornás rendszermemória, 256 GB-os PCIe NVMe alapú SSD, illetve egy 15,6 hüvelykes Full HD kijelző társul, sőt, extraként második meghajtót is szerelhetünk a házba, valamint egy optikai meghajtót is kapunk.

Galéria megnyitásaUtóbbi kifejezetten jól jöhet, ha a sok CD/DVD lemezen található tartalmakat inkább NAS-ra, vagy egyéb helyre mozgatnánk, vagy csak átírnánk őket újabb lemezekre, hogy biztosan megmaradjanak még pár évig. A költséghatékony noteszgép természetesen webkamerát és beépített mikrofont egyaránt tartalmaz, plusz az operációs rendszerrel sem kell bajlódni, hiszen gyárilag előtelepített Windows 10 Home kiadással érkezik a termék. A felsoroltak alapján egész kedvezőnek tűnik a kínálat, ugyanis ezt az összeállítást 205 000 forint körüli áron kaphatjuk meg.

A RYZEN 3000 alapú noteszgépek mellé egyébként rövidesen érkeznek a Renoir lapkát használó, RYZEN 4000-es sorozatú mobil APU-val szerelt megoldások is, amelyekre nagyon sokan kíváncsiak. Remélhetőleg ezekből is készülnek majd idővel olyan megoldások, amelyek költséghatékony kivitelben érhetőek el, mégis egész jó teljesítményt ígérnek, csak úgy, mint aktuális cikkünk főszereplője.

A doboz és a tartozékok

A LENOVO V155 15 81V50007HV egy átlagos kartondobozban kapott helyet, amelynek most csak a vége nyitható, így a notebookot és a tápadaptert ki kell csúsztatni belőle. A csomagolásra összességében nem lehet panasz, hiszen költséghatékony mint maga a notebook, mégis tökéletesen megfelel a célnak.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A notebook mellé kapunk egy 65 wattos fali tápadaptert, valamint némi dokumentációt is, extrákat azonban ne keressünk, mert azok most nincsenek. A második adattároló beszereléséhez egyébként nincs is szükség semmi extrára – nem úgy, mint a korábban tesztelt ASU X409JA esetében, amelyhez egy HDD beszerelő készlet is járt. Alap esetben egy meghajtóval kerül forgalomba a V155, ami SSD és HDD egyaránt lehet, választásunktól függően.

A külső

A Lenovo terméke egyszerű, sallangoktól mentes dizájnnal érkezik. A műanyagból készített ház kapott némi textúrát, amelynek tapintása és látványa egyaránt rendben van – mindenképpen növeli a minőségérzetet, márpedig az efféle trükkökre ebben a kategóriában bizony szükség is van. Maga a notebook nagyjából 2,2 kilogrammot nyom és nem is különösebben kecses, ugyanis 22,9 milliméter vastag, ha lehajtott fedéllel mérjük. Cserébe viszont egy viszonylag nagy, 15,6 hüvelykes képátlójú kijelzőt rejt a ház, amelynek felső kávájába egy 720p-s webkamerát, valamint egy mikrofont is szereltek.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A billentyűzet szintén sallangmentes kivitelben érkezik, csak úgy, ahogy az érintőpad is, extraként pedig numerikus billentyűrészt is kapunk, ami nagyon jól jöhet, ha sokat kell Excelben dolgozni, vagy egyéb feladatok miatt van szükség gyors számbevitelre. A bal oldalon két USB 3.1 Gen1 Type-A port, egy HDMI videó kimenet, egy TRRS rendszerű 3,5 milliméteres Jack Audió csatlakozó, valamint egy RJ-45-ös Gigabites Ethernet port és egy tápcsatlakozó sorakozik. A jobb oldalon egy DVD-írót, illetve egy Kensington Lock csatlakozót láthatunk – utóbbin keresztül asztalhoz vagy egyéb tárgyhoz láncolhatjuk a notebookot, ha védeni szeretnénk az alkalom szülte tolvajokkal szemben.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A fedlap szélére egy ízléses Lenovo logó került, valamint itt is jelen van az elegáns textúrázás, tehát az összképpel minden rendben van, leszámítva azt, hogy fém külső burkolatot itt részben sem kapunk, minden műanyag. Ebben az árkategóriában ez persze nem túl meglepő dolog.

A belső

A RYZEN 3000-es APU-val szerelt notebook egy 15,6 hüvelykes Full HD kijelzőt kapott, amiről a következő alfejezetben bővebben is említést teszünk. A kijelzőt egy RYZEN 5 3500U típusú APU egység VEGA iGPU-ja hajtja meg, ami 512 stream egységgel bír és maximum 1200 MHz-es órajelen ketyeg. Az APU egység négy darab maggal és nyolc szállal rendelkezik, ám itt még nem a ZEN 2, hanem csak a ZEN+ architektúra teljesít szolgálatot. Az APU mellé 2 x 4 GB-nyi DDR4-2400 MHz-es memóriát kapunk, amelyek az aktuális notebookban felemásak voltak: az egyiket a Ramaxel, a másikat a Micron gyártotta.

Az adatok tárolását egy WD PC SN520-as SSD-re bízták, ami 256 GB-os kapacitással rendelkezik, azaz az esetek többségében elegendő lehet. Ha mégsem, akkor másik M.2-es SSD-segítségével lehetőség van tárhely-bővítésre, de erre a célra az üres 2,5 hüvelykes bővítőhely is használható, ami második meghajtó számára áll rendelkezésre és SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel rendelkezik. Extraként most egy PLDS gyártmányú CD/DVD írót is rejt a ház, ami igazi kuriózum manapság.

Galéria megnyitása

A vezetékes kommunikációról egy Realtek RTL8168/8111 típusú GbE vezérlő gondoskodik, de természetesen WiFi és Bluetooth támogatást is kapunk, hála a Qualcomm Atheros QCA9377-es SoC egységnek. Ez lényegében egy egychipes vezérlő, ami papíron 802.11ac és Bluetooth 5.0 támogatással bír, ám a jelenlegi implementáció esetében Bluetooth 5.0 helyett csak 4.1-es támogatást használhatunk. Az 1T1R rendszerű, azaz egyetlen antennával dolgozó WiFi vezérlő a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciatartományt egyaránt kezelni tudja, maximális adatátviteli sávszélessége 433 Mbps, ami elsőre kevésnek tűnhet, de általános felhasználásra ez is elég – főleg úgy, hogy most GbE vezérlő is jár mellé.

Az említett hardvert egy 36 wattórás kapacitású, Celxpert gyártmányú energiaforrás látja el árammal. Az L18C3PF2 típusú akkumulátor papíron 6,5 órányi üzemidőt nyújthat egyetlen teljes töltéssel, később kipróbáljuk, mi is a helyzet ezen a téren a valóságban, különböző felhasználási módok esetén. Magát az akkumulátort egyébként egy klasszikus fali tápadapterrel lehet tölteni, amelynek teljesítménye 65 W.

Kijelző

A V155 aktuális példánya egy AUO Optronics gyártmányú LCD kijelzőt használ, ami 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel és matt bevonatot is kapott annak érdekében, hogy a környezeti fény miatt kevésbé csillanjon be. A 15,6 hüvelykes panel típus szerint egy B156HTN06.1-es megoldás, amit néhány helyen IPS panelként tüntetnek fel, ám igazából a betekintési szögek és egyéb tulajdonságok alapján ez egy TN+Film panelnek tűnik, és a betekintési szögek, illetve egyéb adatok is ezt támasztják alá. A panel az sRGB színteret saját méréseink alapján 59%-ban, az AdobeRGB színteret pedig mindössze 44%-ban fedi le, ami ebben az árkategóriában nem feltétlenül probléma, hiszen ezeket a notebookokat úgysem grafikai munkára ajánlják a gyártók, hanem általános felhasználásra, irodai feladatok elvégzésére, videós tartalmak fogyasztására, illetve alkalmi játékra.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A Lenovo jelen esetben üzleti noteszgépként reklámozza a terméket, erre a felhasználásra pedig ez a panel is megfelel. A kijelző egyébként gyárilag 220 nites fényerősségre képes az adatlap szerint, esetünkben 214 nitet teljesített is.

Összességében a kontrasztarány elég alacsony és a maximális fényerősség sem túl nagy, így közvetlen napfényben nehezen látható a kijelző tartalma. Jó pont egyébként, hogy a fényerő-szabályozás nem PWM alapon zajlik, így nincs villódzás, ami hosszabb távon fáraszthatná a szemeinket, amennyiben erre érzékenyek vagyunk.

Galéria megnyitása

A kijelző némi kalibrálást követően egész jó teljesítményt mutatott, pontosabban sokat javult a színhomogenitás, illetve a színmegjelenítés is jobb lett – ez persze nem segít a viszonylag szűk színtér-lefedettségen, de kétségkívül használhatóbbá teszi a panelt. A gyári állapot esetén 15 felett volt a maximális Delta E érték, míg az átlagos valahol 10 környékén, ahogy az a fenti mérésből is látszik.

A kalibrálás után jelentős javulás következett be, ugyanis a maximális Delta E 7-re csökkent, az átlag pedig a 2,6-os szinten állt meg, ami már azért nem tűnik rossznak ebben a kategóriában. Extra tulajdonság, hogy a kijelző 180 fokban kinyitható, azaz teljesen síkba nyitva is letehetjük az asztalra, ha szükséges, igaz, ehhez a funkcióhoz egy széles betekintési szögekkel rendelkező IPS panel sokkal jobb választás lett volna, viszont akkor a 200 000 forint körüli árnak is búcsút mondhatnánk...

Teljesítménytesztek

A négy magnak és nyolc szálnak köszönhetően egész jó CPU teljesítményre képes a RYZEN 3 3500U, ahogy az a lentiekből is kiderül, ám Yoga S740-ben látott Ice Lake sorozatú Core i5-1035G4 gyorsabb nála, viszont az ASUS X409JA-ban lévő Core i3-1005G1-hez képest érezhetően gyorsabb CPU fronton, de ez nem is csoda, hiszen utóbbi központi egység csak két maggal és négy szállal dolgozhat.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A GPU tesztek alapján a VEGA 8-as iGPU érezhetően ütőképesebb, mint az Ice Lake sorozatú Gen11-es integrált videóvezérlők – leszámítva a World of Tanks és a 3DMark Nightraid teszteket, azokban ugyanis az Intel Core i5-1035G4 videóvezérlője bizonyult jobbnak. A RYZEN 5 3500U iGPU teljesítménye az újabb játékok futtatására nem elég Full HD felbontás mellett, de régebbi játékok azért jól elketyegnek rajta, illetve az eSport címeket is jól futtatja: a DOTA 2 normál módban 50 FPS körül, a CS:Go alacsony képminőség mellett 62-64 FPS körül fut vele, ha 1920 x 1080 pixeles felbontást választunk.

Adattároló teszt

A Lenovo noteszgépében ugyanúgy a WD PC SN520-as sorozat 256 GB-os tagja teljesít szolgálatot, mint a korábban tesztelt ASUS X409JA notebookban. A teljesítmény itt is hasonló, ami igazából nem egy túl nagy csoda. Ez az SSD általános felhasználásra bőségesen elég, egy merevlemezhez képest pedig igazi szélvész: a rendszer gyorsan bootol, az alkalmazások gyorsan indulnak és összességében sokkal pörgősebbnek is érződik a Windows 10.

Galéria megnyitása

Amennyiben szükséges, úgy az említett SSD mellé akár egy 2,5 hüvelykes SATA 6 Gbps-os meghajtó is szerelhető második tárhelyként, ugyanis a Lenovo V155 erre is lehetőséget ad. Gyárilag jellemzően egy adattárolót tartalmaznak a kereskedelmi forgalomba kerülő konfigurációk, kivéve, ha a megrendelés során valaki meghajtó-bővítést is kér.

Akkumulátoros tapasztalatok

A V155-ös sorozat aktuális tagja egy CelXpert L18C3PF2 típusú akkumulátort tartalmazott, amely a gyártó szerint 36 wattórás kapacitással bír és egyetlen teljes töltéssel akár 6,5 órányi üzemidő elérésére is lehetőséget ad. Az energiaforrás viszonylag hamar, 108 perc alatt feltöltődött a teljesen lemerült állapotból, üzemidő terén pedig az alábbi eredményt kaptuk.

Galéria megnyitása

A teszt ezen részén filmlejátszásra került sor, méghozzá úgy, hogy az MPC HC legfrissebb 64-bites kiadásában futó H.264-es 1080p-s tartalom mögött két darab iPon weboldal is frissült kétpercenként. A WiFi kapcsolat aktív volt, a kijelző maximális fényerősségen üzemelt, míg a hangerőt 50%-ra állítottuk.

Ezt követően egy másik felhasználási mód során is megnéztük, mire képes a notebook: a teljesen feltöltött akkumulátor mellett lefuttattunk néhány CPU és GPU tesztet, közöttük pedig egy kis üresjárat is volt, így egy órányi működést követően még 38%-nyi töltöttség maradt, amire 21 perces várható üzemidőt jósolt a Windows 10, amennyiben minden az előzőeknek megfelelően folytatódik. Tehát csúcsra járatott hardverrel 1,5-2 órányi üzemidő jöhet össze maximális fényerősség és aktív WiFi kapcsolat mellett. Konzervatívabb használat során ez az érték 3-4 órára is kitolható.

Zajszint, melegedés

A Lenovo V155 aktív hűtéssel rendelkezik, ami meglepően halkan dolgozik akár üresjáratról, akár teljes CPU és iGPU terhelésről van szó. Utóbbi esetben nagyon halk szélzaj és motorzaj természetesen már hallható, ám ez nem zavaró, hiszen csendesebb környezetben is alig hallható – ennél sokkal-sokkal hangosabb hűtők is szép számmal vannak, főként az ízig-vérig gamereknek épített noteszgépek szegmensében, ahol azért többnyire szükség is van az extrém hűtőteljesítményre. Ezen a területen tehát jól vizsgázott a Lenovo Ryzen alapú terméke.

-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.displayName }}
  • {{ product.description }}
Értékelés ({{ product.ratingCount }})
csak b2b
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.displayName }}

A melegedés vizsgálatakor szintén pozitívan csalódtunk a notebookban, ugyanis az APU hűtése eléggé korrekt lett, nincs extrém melegedés semmilyen üzemállapotban, alacsony terhelés alkalmával pedig egyáltalán nem forrósodik a rendszer és a zajszintje is rendben van, ahogy fentebb már említettük. Az SSD ebben a házban végig 45-46 Celsius fokos üzemi hőmérsékletet tartott a teszt során, igaz, amikor az adattároló teljesítményét mértük, akkor azért 56 Celsius fokig szépen lassan felkúszott az SSD hőfoka.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A külső mérések alapján a ház egyik része sem hajlamos forrósodásra, azaz nem lesz kellemetlen, ha az ölünkbe vesszük a notebookot munka közben, valamint csuklóinkat sem fogja égetni a burkolat. A melegedés ennél a modellnél azért néhány Celsius fokkal komolyabb volt, mint a korábban tesztelt ASUS X409JA esetében, de drámai különbségről így sem tudunk beszámolni. A noteszgép dizájnja rendben van, a hűtése szintén, valamint a zajszintre sem igazán lehet panasz, így ezt a kört hibátlanul teljesítette.

Billentyűzet, érintőpad, audió rendszer, WiFi

A V155 billentyűzete kellemes meglepetés volt, ugyanis a billentyűk útja pont jó, a nyomáspont is kényelmes, valamint nem zajong annyira a klaviatúra gyorsabb gépelés alkalmával sem, mint a korábban tesztelt ASUS X409JA megoldása. Van viszont egy kényelmetlenség, ami mellett nem megyünk ez szó nélkül: a nyílbillentyűk esetén a fel és a le gombot picire szabták a tervezők, így ezeket elég kényelmetlen használni. Ezt leszámítva a kategóriához mérten teljesen rendben volt a billentyűzet.

Az érintőpad kellően érzékeny és pontos volt, annyira nem is adott kattogó műanyaghangot, mint a korábbi ASUS notebook érintőpadja, illetve a kattintásokat és a gesztusokat is viszonylag pontosan érzékelte. Az érintőpad ebben az esetben nem tartalmaz ujjlenyomat-olvasót, ami hiányozhat, viszont így kényelmetlenség forrása sem lehet.

Galéria megnyitása

Az audió alrendszer Dolby Audio támogatással rendelkezik, hangzás terén a kategóriának megfelelő szintet üt meg, azaz tiszta, hangerejével sincs nagy baj, de nem kínál prémiumhangzást, és nem is egyenletes a hangkép. Általános kapcsolattartásra, napi munkára, illetve kikapcsolódásra elég lesz, zenehallgatásra azonban már egy olcsóbb fejhallgatóval is jobban járhatunk – és legalább a környezetnek sem kell hallania az adott tartalmat. A kapcsolattartást segíti a 720p-s webkamera és a beépített mikrofon is, amelyekre manapság nagy szükség lehet, hiszen a home office jellegű munkavégzés még sok helyen fennáll.

A WiFi alrendszer ennél a modellnél is 1T1R kivitelben érkezik, méghozzá 802.11ac támogatással, a maximális adatátviteli sávszélesség 433 Mbps, ahogy azt a belső részletezésénél már említettük. A teszt alkalmával a kapcsolat stabil és megbízható volt, a Steam letöltés esetében viszont itt már alacsonyabb letöltési sebességet tapasztaltunk ugyanabban a környezetben, ahol az ASUS termékét is használtuk: a korábbi 27-28 MB/s helyett itt most csak 22-24 MB/s jött össze. A GbE vezérlő segítségével persze már kihasználható a Gigabites Ethernet kapcsolatban rejlő potenciál, ami viszont pozitívum az ASUS termékével szemben.

Verdikt

A Lenovo V155 15 81V50007HV összességében egy egész kellemes noteszgép benyomását keltette, leszámítva a kijelzőjét, az ugyanis rontja egy picit az összképet, de kalibrálás után azért lehet rajta javítani. Általános felhasználás, régebbi játékok futtatása, illetve filmnézés alkalmával nem lesz gond a kijelzővel, csak a viszonylag szűk betekintési szögeket kell megszokni, ha előtte zömében IPS panellel dolgoztunk. A ház összeszerelési minősége és kialakítása rendben van, kategóriájához mérten a jobbak közé tartozik.

Galéria megnyitásaA RYZEN 5 3500U típusú APU egész jó teljesítmény nyújt mind CPU-, mind pedig GPU fronton, a hűtés pedig rendkívül jól dolgozik, így üresjáratban szinte a hangját se halljuk, de komolyabb terhelés alkalmával is nagyon csendes marad, ami pozitívum. A 8 GB-nyi memória elegendőnek tűnik, igény esetén azonban 16 GB-ig bővíthetjük, ha szükség lenne rá. Az SSD-ről szintén pozitívan tudunk nyilatkozni, ugyanis a célnak bőségesen megfelel, a merevlemezekhez képest pedig sokkal rugalmasabb és pörgősebb rendszert eredményez. A második adattároló beszerelésének lehetősége szintén pozitívum, csak úgy, ahogy a CD/DVD író megléte is, amire azért még szükség lehet bizonyos esetekben.

Az akkumulátoros üzemidő ugyan nem hozza teljesen a papírformát, ám alacsonyabb kijelző fényerővel azért közelebb lehet kerülni hozzá, mint a mi esetünkben, de összességében erre sem igazán lehet panasz a kategóriát szem előtt tartva.

Jó pont, hogy itt Gigabites Ethernet port és 802.11ac WiFi vezérlő egyaránt rendelkezésre áll, igaz, utóbbi csak 433 Mbps-os tempót nyújt, de átlagfelhasználói szinten ez sem probléma. Extraként még Bluetooth 4.1 támogatást is kapunk, amelyen keresztül a Windows 10 következő frissítésének köszönhetően audió tartalmakat küldhetünk majd a rendszer hangszóróira. Ez ebben az esetben a beépített hangszórókhoz nem túl nagy segítség, de ha fejhallgatóval használjuk a notebookot, jól jöhet.

A V155 összességében egy jó noteszgépnek mondható, ha az árcédulát is szem előtt tartjuk, igaz, messze van a tökéletestől, de ennyi kompromisszumot érdemes lehet hozni, ha jó áron szeretnék jó teljesítményt, mindezt 15,6 hüvelykes kijelzővel, numerikus billentyűzettel, 256 GB-os SSD-vel, 8 GB-nyi rendszermemóriával, GbE és WiFi támogatással, Windows 10 Home operációs rendszerrel, valamint opikai meghajtóval.

Összefoglalás

Lenovo V155: Költséghatékony noteszgép optikai meghajtóval, RYZEN alapokon

Lenovo V155: Költséghatékony noteszgép optikai meghajtóval, RYZEN alapokon

Lenovo V155: Költséghatékony noteszgép optikai meghajtóval, RYZEN alapokon
Szerzői értékelés
85
%
A RYZEN 5 3500U APU-val szerelt Lenovo V155 erős versenyző a 200 000 forint körüli árkategóriában, igaz, vannak gyengeségei is, ám ezeket összességében talán meg lehet bocsátani. Természetesen azért mindenképpen mérlegelni kell őket, mielőtt meghozzuk a végső döntést.
15,6 hüvelykes Full HD kijelző, RYZEN 5 3500U APU, 8 GB-nyi RAM és 256 GB-os SSD. Egy 2,5 hüvelykes adattárolóval bővíthetjük a tárhelyet, valamint optikai meghajtót is rejt a ház. Pozitívum, hogy a WiFi és Bluetooth vezérlő mellé egy Gigabites Ethernet port is elfért, valamint TPM 2.0-s támogatást is nyújt a termék.
A kijelző nem a színhűségéről és az egyenletes színmegjelenítéséről híres, hiányzik az SD memóriakártya-olvasó, jól mutatna az ujjlenyomat-olvasó egy üzleti felhasználásra (is) szánt noteszgépen, nem kéne így összezsúfolni a billentyűzet nyílbillentyűit.
{{ totalLabel }}
%
{{ userRateLabel }}

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap