Lencsevégen egy érdekes referencia Intel Skylake táblagép

Az újdonság remek felszereltséggel rendelkezik – hátoldalára igazi különlegességként még egy e-ink kijelző is került.

Lencsevégen egy érdekes referencia Intel Skylake táblagép

Az Intel első embere, Brian Krzanich még februárban erősítette meg, a Core M SoC sorozat az idei év második felében átesik némi frissítésen, azaz Skylake alapra költözik. A korábbi pletykák alapján egyéb Skylake alapú processzorok érkezésére is számíthatunk idén – hogy az év közepén érkező Broadwell alapú újdonságokról már ne is beszéljünk.

Az elmúlt hét folyamán a Shenzenben megrendezett Intel Developer Forum alkalmával feltűnt egy különleges konvertibilis táblagép, amely az Intel Skylake platformja köré épül – tulajdonképpen egy referencia konfigurációról van szó, ami sok érdekességet tartogat.

A kettő az egyben eszköznek nevezhető referencia Skylake táblagép 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett üzemelő érintőkijelzőt kapott, a hátoldalon pedig egy szokatlan kiegészítőt, egy kisméretű e-ink kijelzőt is elhelyeztek, ami képek, szöveg, illetve egyéb tartalom megjelenítésére használható. A szokatlan kiegészítő a kereskedelmi forgalomba szánt termékeken ugyan valószínűleg nem lesz jelen – legalábbis a konfigurációk többségén –, a koncepció azonban meglehetősen érdekes.

A különleges konvertibilis tábla pontos technikai paraméterei sajnos nem derültek ki, de az szinte biztos, hogy a termék egy, kifejezetten táblákhoz optimalizált, Skylake lapka köré épülő Core M SoC egységgel rendelkezik. A referencia modell akkumulátora vezeték nélkül tölthető, plusz káváján jelen a RealSense kamera technológiája is.

A MobileGeeks jóvoltából videón is megtekinthető a termék. Íme:

A sokféle csatlakozó között egyebek mellett Thunderbolt port is sorakozik. Az Intel tavaly még úgy tervezte, a Skylake alapú rendszerek idén WiGig támogatást is kaphatnak majd – kérdés, persze hogy ez a technológia mennyire széleskörűen lesz elérhető, azaz bekerül-e a kereskedelmi forgalomba szánt Skylake konfigurációk többségébe vagy sem.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward