Lencsevégen az első Radeon R9 Fury videokártya

A Sapphire egyedi hűtéssel szállítja újdonságát, ami referencia órajelene és gyárilag megemelt órajeleken ketyegő kiadásban egyaránt elérhető lesz.

Lencsevégen az első Radeon R9 Fury videokártya

Nem kellett rá sokat várni, hogy kiszivárogjon az első fotó az egyik egyedi tervezésű Radeon R9 Fury videokártyáról – az első fecske ezen a téren a Sapphire saját megoldása lett. Az új videokártya a nagytestvérhez, a Radeon R9 Fury X modellhez hasonlóan rövid nyomtatott áramköri lapot alkalmaz – hála a HBM memória-technológia áldásos hatásának –, viszont a Fiji GPU hűtéséről már egy combos levegő alapú megoldás, egy háromventilátoros Tri-X videokártya hűtő gondoskodik.

A nagyméretű VGA hűtőnek nagyjából az egyharmada lóg ki a nyomtatott áramköri lap végén túlra – hasonlót már GeForce GTX 970-es, GeForce GTX 760-as és GeForce GTX 670-es videokártyáknál is láthattunk.

A fotók mellett némi hivatalosnak tűnő információ is kiszivárgott, amely megerősíti a korábbi pletykákat: a Fiji GPU a Radeon R9 Fury esetében tényleg 56 CU tömbbel rendelkezhet, amelyek összesen 3584 stream egységet adnak. A memória-alrendszer a várakozásoknak megfelelően változatlan, vagyis ezúttal is 4 GB-nyi HBM VRAM áll rendelkezésre, ami 4096-bites memória-adatsínt használ. A Fiji GPU órajelét a csúcsmodelléhez képest visszavették, így az 1050 MHz helyett már csak 1000 MHz-es maximális órajelen ketyeghet, a VRAM azonban továbbra is 1 GHz-es effektív órajelet alkalmazhat.

A Sapphire az új videokártyából rögtön kétféle példányt is bemutat: mindkettő egyedi hűtéssel érkezik, ám az egyik referencia órajeleken ketyeg, míg a másiknál 1000 MHz-es helyett 1040 MHz-re emelt GPU órajel lesz érvényben.

A Radeon R9 Fury várhatóan július 14-én, azaz a következő héten rajtolhat el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward