Lencsevégen a Sapphire RX 460 NITRO OC videokártyája

Kiszivárgott egy fotó a Sapphire egyedi, gyárilag tuningolt Radeon RX 460-as videokártyájáról, ami a drágább Radeon RX 460-as videokártyák táborát erősítheti.

Lencsevégen a Sapphire RX 460 NITRO OC videokártyája

Már régóta nem titok, hogy az AMD a Radeon RX 480-as modell mellett két másik Polaris alapú videokártyát is piacra dob az elkövetkező időszakban: az egyik a Polaris 10 alapú Radeon RX 470 lesz, a másik pedig a kistestvére, a Polaris 11 alapú Radeon RX 460.

Utóbbi rajtja a jelek szerint már nem lehet messze, ugyanis kiszivárgott egy fotó a Sapphire egyedi felépítésű, egyedi hűtéssel ellátott Radeon RX 460-as videokártyájáról, ami ráadásul gyárilag megemelt órajelekkel száll harcba riválisaival szemben. A Sapphire Radeon RX 460 NITRO OC a drágább Radeon RX 460-asok táborát erősítheti, azaz úgymond a prémiumkategóriába érkezik.

A fedélzetén helyet foglaló, 14 nm-es csíkszélességgel készülő, „Baffin” kódnévvel ellátott Polaris 11 GPU várhatóan 14 CU tömböt foghat munkára, azaz 896 stream egységgel rendelkezik majd. A GPU-hoz 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódhat a GDDR5-ös fedélzeti memória. Órajelekről egyelőre nem esett szó, de annyi biztos, hogy a referenciához képest magasabb GPU órajelek lesznek érvényben.

A melegedő komponensek hűtéséről egy hőcső alapú, két darab 90 milliméteres átmérőjű ventilátorral ellátott videokártya hűtő gondoskodik, ami extra hűtőteljesítményének köszönhetően további tuningra is lehetőséget ad.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward