Lencsevégen a RYZEN 9 3950X

Az új processzor a korábbi tervek szerint még szeptember folyamán megjelenhet az üzletek polcain.

Lencsevégen a RYZEN 9 3950X

Az AMD RYZEN 3000-es sorozatú asztali processzorai július 7-én mutatkoztak be, azóta pedig elérhetőek kereskedelmi forgalomban is, igaz, a felsőkategóriás példányokat – mind például a RYZEN 9 3900X-et – olykor-olykor elég nehéz a kosárba rakni, hiszen sokszor elérhetetlen a termék. A szóban forgó processzor fölé egyébként érkezik még egy újabb modell is, ahogy azt az AMD korábban már bejelentette, így a 12 maggal és 24 szállal ellátott csúcsmodell nem sokáig képviseli már az csúcsot a Socket AM4-es kínálatban.

Galéria megnyitása

A friss jövevény a RYZEN 9 3950X lesz, amely már 16 processzormaggal és 32 szállal büszkélkedik, megjelenésére pedig még ebben a hónapban számíthatunk, legalábbis a korábbi ígéretek szerint. A RYZEN 9 3950X fedélzetén 64 MB-nyi L3 Cache kap helyet, a processzormagok pedig 3,5 GHz-es magórajelen, illetve 4,7 GHz-es maximális boost órajelen ketyeghetnek majd.

Galéria megnyitása Itt még látszik a szállítás tervezett dátuma A különleges processzor nemrégiben feltűnt a Reddit virtuális hasábjain, ahol egy rejtélyes orosz felhasználó osztotta meg a fotóit, amelyeken a processzor mellett maga a doboz is látszik. A TSMC 7 nm-es FinFET gyártástechnológiájával készülő központi egység időközben egy svájci viszonteladó, az IT és kommunikációs termékekkel foglalkozó Digitec Galaxus AG kínálatában is megjelent, ahol első körben 2019. szeptember 30-i elérhetőségi időt tüntettek fel, ám ezt később el is távolították. Hogy erre azért volt-e szükség, mert nem akarják elárulni, pontosan mikor érkezik a termék, vagy éppen azért, mert a TSMC túlterheltsége miatt kissé változott a forgatókönyv? Idővel mindenképpen kiderül. Abból kiindulva, hogy már rendelkezésre áll dobozos példány a termékből, szinte teljesen biztos, hogy már nem kell rá sokat várni arra sem, hogy kereskedelmi forgalomban is viszontláthassuk. Az persze kérdéses, hogy mekkora raktárkészletet épít fel az AMD a rajtra, azaz lesz-e elegendő termék ahhoz, hogy minden vásárlót időben kiszolgálhassanak. Idővel kiderül.

Egy biztos: a RYZEN 9 3950X egy komoly mérföldkő a klienspiacon, ugyanis 16 processzormaggal és 32 szállal rendelkező processzort eddig csak a HEDT platformok kínáltak a vásárlók számára, rövidesen azonban a Socket AM4-es kínálatban is megjelenik egy ilyen csúcsprocesszor.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap