Shop menü

LENCSEVÉGEN A GEFORCE RTX 4080 SUPER FOUNDERS EDITION, AMIBŐL A MÉDIA KÉPVISELŐI MÉG NEM KAPTAK TESZTPÉLDÁNYT

Az új videokártyát eddig még nem sikerült élőben lencsevégre kapni, ám az iBUYPOWER standján felbukkant egy példány, amit a TechPowerUp munkatársai azonnal lencsevégre is kaptak.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Lencsevégen a GeForce RTX 4080 Super Founders Edition, amiből a média képviselői még nem kaptak tesztpéldányt

Az Nvidia nemrégiben tartotta egy előadást a CES 2024 alkalmával, amelynek keretén belül egyebek mellett szó esett a GeForce RTX 40 Super sorozat tagjairól, ahogy arról korábbi hírünkben már említést tettünk. Az új videokártyák érkezésével egy kissé átalakul a vállalat termékpalettája, ugyanis a GeForce RTX 4070 Ti Super elfoglalja a GeForce RTX 4070 Ti korábbi helyét, utóbbi pedig nyugdíjba vonul.

Galéria megnyitása

A GeForce RTX 4080 helyére a GeForce RTX 4080 Super érkezik, méghozzá 200 dollárral alacsonyabb listaáron, így 1199 dollár helyett csak 999 dollárt kérnek el érte. A trióból csak a GeForce RTX 4070 Super marad forgalomban elődjével együtt, de ugyanúgy az aktuális modell helyére érkezik, vagyis 599 dolláros listaárat kap, míg a GeForce RTX 4070 ára 50 dollárral csökken, így az új listaár 549 dollár lesz.

Galéria megnyitása

Az újdonságok még ebben a hónapban megjelennek, méghozzá 2024. január 17-től kezdve, amikor a GeForce RTX 4070 Super teszi tiszteletét a piacon, egy héttel később pedig a GeForce RTX 4070 Ti Super, majd megint egy héttel később, 2024. január 31-én a GeForce RTX 4080 Super is elérhetővé válik. Ennek megfelelően az egyes videokártyák már el is indultak a tesztelők felé, készült is néhány kicsomagoló videó, ám a GeForce RTX 4080 Super Founders Edition még a média egyetlen képviselőjéhez sem jutott el, valószínűleg csak később érkezhet.

Galéria megnyitása

A CES 2024 alkalmával az iBUYPOWER standján szerencsére felbukkant az újdonság, így néhány fotó erejéig most megcsodálhatjuk. Az új verzió ugyanolyan fekete dobozban érkezik, mint a GeForce RTX 4070 Super, azaz átlósan nyílik, így tárul elénk a benne lapuló kártya. A GeForce RTX 4080 Super Founders Edition egy három slotnyi helyet foglaló termék, ami a GeForce RTX 4080 Founders Edition és a GeForce RTX 4090 Founders Edition dizájnját viszi tovább, de egy területen változást is hoz.

Galéria megnyitása

Ez a terület nem más, mint a magnéziumból készített külső keret: ez most matt feketében pompázik és gyémántvágott élekkel rendelkezik, amelyek fényes fekete kivitelűek, nem ezüstös-krómos felületet kaptak. A hűtés matt fekete maradt a kerámiabevonatos felületnek köszönhetően, a nyomtatott áramköri lap mögött elhelyezett panel pedig tartalmazza a GeForce RTX 4080 Super logót is.

Galéria megnyitása

Az újdonság megjelenésére már nem kell sokat várni, ugyanis január 31-én kerül forgalomba, méghozzá 999 dolláros listaáron.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére