Shop menü

LEHETETLENNEK HANGZÓ DOLGOKAT NYÚJTVA DEBÜTÁLT A HONOR MAGIC V2

Lehengerlő specifikációval jelent meg az új hajtogatható Honor mobil; könnyebb lett, mint az iPhone 14 Pro Max, miközben szinte mindenből a legjobbat nyújtja.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Lehetetlennek hangzó dolgokat nyújtva debütált a Honor Magic V2

Itt a Honor új hajtogatható okostelefonja, és tényleg olyan jellemvonásokkal bír, amik korábban elképzelhetetlenek voltak. Minden riválisánál lényegesen könnyebb és vékonyabb, akár még a világ legvékonyabb okostelefonja címet is elhozhatná. Mindezt úgy érte el, hogy nem csillagászati áron vesztegetik, pedig olyan magas színvonalat hoz, amire eddig nem volt példa.

Galéria megnyitása

A Honor szakemberei itt aztán tényleg szerették volna megmutatni, hogy mit tudnak, legalábbis abszolút azt lehet érezni az eszközön, hogy ennél a mobiliparban most nincs fentebb. Kezdjük rögtön azzal, hogy a Honor Magic V2 lényegében kiküszöböli a hajtogatható mobilok eddigi egyik legnagyobb hátrányát, a rossz fizikai jellemzőket. Összehajtott állapotában is alig vastagabb a hétköznapi mobiloknál. Mindössze 9,9 mm-re emelkedik ki a síkból, szóval egyetlen milliméterre van a Galaxy S23 Ultrától, a tömege pedig már alacsonyabb.

Csak 231 gramm a hajtogatható okostelefon tömege.

Galéria megnyitása

A Magic V2 kinyitva mindössze 4,7 milliméter vastag a felületének jelentős részén, miközben a világ legvékonyabb okostelefonja címet egy 4,75 milliméteres eszköz, a Vivo X5 Max birtokolja – ez még 2014 decemberében született. 3D nyomtatással előállított titánt használ a zsanérnál a Honor, ami saját fejlesztése. Ezen felül számos egyedi alkatrés található a készülékben, még a csavarok is külön ide lettek tervezve.

Galéria megnyitása

A mobil külső képernyője 6,43 hüvelykes, 2376 x 1060 képpontos felbontású, és rekordnak tekinthető 2500 nites fényerőt tud elérni. A védelméről pedig egy továbbfejlesztett nanokristályos üveg gondoskodik. A belső képernyőről azt kell tudni, hogy 7,92 colos átlóval szolgált, tehát aránylag nagynak tekinthető a maga nemében, és 2344 x 2156 pixeles a felbontása, a fényereje pedig 1600 nit lehet.

Galéria megnyitása

Olyan részletekre is figyel a Honor, minthogy mind a két panel teljesen ugyanolyan, 402 PPI-s pixelsűrűségű. Ez a felbontás a hajtogatható egységnél átlagon felülinek számít. Ugyanúgy LTPO OLED panel található kívül és belül is. Az érintőceruzás használatra is egyaránt optimalizáltak a megjelenítők, és 120 Hz-es működésre képesek. Valós 10 bites megjelenítésről is gondoskodnak, 100%-os DCI-P3 színteret nyújtanak, és HDR10+ minősítéssel is rendelkeznek. IMAX Enhanced minősítést is kapott a Honor Magic V2.

Galéria megnyitása

Két szelfikamera található itt, melyek 16 megapixeles felvételek készítésére alkalmasak. 4K Ultra HD videózást támogatnak, és be tudnak vetni elektronikus stabilizálást, hogy a kép ne remegjen a videohívások, vlogos felvételek készítése során.

Galéria megnyitása

Három kamerával szolgál a hátán a Magic V2, és mindegyik elég jól sikerült. A főkamera 50 MPixeles, optikai stabilizátorral is rendelkezik, a lehető leggyorsabb élességállítást pedig nemcsak a PDAF eljárás, hanem lézeres AF segéd is támogatja. Van még egy 50 megapixeles kamera, az már ultraszéles látószögű egységgel, és ez gondoskodik a makró módról is. Továbbá van még egy 20 MPixeles kamera 2,5-szeres zoommal és optikai stabilizátorral.

Galéria megnyitása

4K videózásra képes 60 FPS mellett a Honor hajtogatható újdonsága, és ezen a fronton azt kell kiemelni, hogy valós 10 bites színmélység mellett tud mozgóképfelvételeket megörökíteni, sőt mi több, HDR10+ formátumban rögzíthet. Az optikai stabilizálás mellé még elektronikus stabilizálás biztosított ezúttal is, hogy a felvételek még jobbak lehessenek. Nagyon sok szoftveres extra is lesz a kameránál, egy dolgot emelnénk csak ki: az AI Motion Sensing révén a telefon érzékeli, a téma mozgási tempóját, és ahhoz tud záridőt választani.

Galéria megnyitása

A Magic V2 a MagicOS grafikus felhasználói felületet egy új verzióját, a 7.2-es kiadást vonultatja fel, ami itt debütál, és egy sor olyan hozzáadott szoftveres pluszt biztosít, ami a nagy felület és a hajtogatható működés kiaknázására szolgál. Egyebek mellett az érintőtoll használatára is optimalizálva lett a gép. Azt is hozzá kell tenni, hogy az alapot az Android 13 biztosítja.

Galéria megnyitása

Az szinte már csak mellékesen elsorolandó itt, hogy egyébként a Snapdragon 8 Gen 2 rendszerchip hajtja a szerkezetet, és alapból 16 GB-nyi memóriával szolgál, nincs is belőle szerényebb változat. A háttértár kapacitása akár az 1 TB-os is elérheti, de egyébként 256 és 512 GB-os opciók is rendelkezésre állnak. Van 5G támogatás a kelléktárában, továbbá a kapcsolati lehetőségek listáján szerepel a Wi-Fi 6E, a Bluetooth 5.3 modul, a fejlett NFC chip, az A-GPS vevő, de még infrával is szolgál.

Fekete, lila és ezüst-arany kombinációban lesz megvásárolható a Magic V2, a feketéből kettő is lesz, az egyik műbőr bevonattal. A készülék egy C-típusú USB csatlakozót kapott, ami alkalmazható lesz külső képernyők csatlakoztatására is, egyébként pedig a csatlakozó USB 3.1 Gen 1 szabványnak megfelelő. Sztereó hangszórókat pakoltak a Magic V2-be a tervezők, és a szimmetrikus elrendezésnek hála jó hangzással fognak szolgálni. Különlegessége még a mobilnak, hogy 3 fejlett mikrofont kapott, és térhangzással képes hangot rögzíteni, miközben a zajt is szűri. A hívásoknál pedig a beszédhangot úgy generálja, hogy azt a felhasználó környezete nem fogja hallani, így nem kell attól tattani, hogy valaki kihallgatja a beszélgetéseket.

Galéria megnyitása

Az ujjlenyomat-olvasó a Magic V2 hajszálvékony oldalán található, ezáltal minden helyzetben könnyen és gyorsan ki lehet majd tapintani, az azonosítás pedig egy szempillantás alatt végbe fog menni. A Honor a szerkezet tartósságát is bőven tesztelte, állítólag 400 ezer meghajtást viselhet majd el az élete során probléma nélkül, jelentős hajtásnyom nem marad majd a felületén a különleges belső felépítésnek köszönhetően. A zsanér szinte fokozatmentesen meg tud majd állni a hajtás közben. Jól bírja majd a telefon az eséseket is, és kapott vízlepergető bevonatot, így a nedves balesetek alkalmával jobbak lesznek a túlélési esélyei.

Az egész eszköz struktúrája teljesen egyedülálló, mint ahogy az akkumulátora is. Kettő darab 2,72 mm vastag szilícium-karbid telep található benne. A fizikai jellemzői alapján aligha reménykedne bárki jelentősebb kapacitásban, de az a helyzet, hogy 5000 mAh-rel gazdálkodhat a szerkezet. Ez 13%-kal jobb a Galaxy Z Fold4-ben található telepnél, miközben az a mobil 60%-kal vastagabb. Tölteni pedig több mint kétszer gyorsabban lehet a legnagyobb riválisánál, ugyanis 66 W-os teljesítmény érhető itt el, és töltésmegosztást is tud.

Galéria megnyitása

A Honor Magic V2 Kínában kerül először a boltokba, de elérhető lesz globálisan a tervek szerint. 9000 jüanról indul 16/256 GB-os kivitelben, ami 423 ezer forintos összegnek felel meg, 10 ezer jüanért lesz megvásárolható a 16/512 GB-os gép, és 12 ezer jüant kóstál majd a 16 GB-tal és 1 TB-bal szolgáló megoldás. Az előrendeléseket már most leadhatják rá a vásárlók, és jövő héten indul a szállítása.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére