Lecsukott notebook kijelző mellett is használható érintőpad az Inteltől

Az ötletes megoldás segítéségével az alvó noteszgép is hasznos lehet, hála az extra processzornak, ami a funkciót kezeli.

Lecsukott notebook kijelző mellett is használható érintőpad az Inteltől

Az Intel több érdekes koncepciót is bemutatott már a noteszgépek szegmensében, amelyek közül a Project Athena már el is indult a megjelenés felé, hála a különböző OEM partnereknek, így ezeket a notebookokat rövidesen kereskedelmi forgalomban is meg lehet vásárolni. Szintén érdekes volt a két kijelzővel és két zsanérral ellátott koncepció is, igaz, arra azért még várni kell, hogy ez a dizájn kereskedelmi forgalomban is megjelenjen. A vállalat a Computex 2019 alkalmával egy másik különleges ötlettel is előrukkolt, igaz, ez talán nem kapott akkora figyelmet, mint a másik kettő, pedig nagyon hasznos koncepcióról van szó, ami javíthat a noteszgépek használhatóságán és sokoldalúbbá is teheti őket.

Lényegében arról van szó, hogy a gyártó egy hajlított OLED panelt helyezett el az érintőpad helyén, ami természetesen érintő funkcionalitással is rendelkezik. Ez a panel lelóg a notebook szélére is, így a kijelző lecsukása után is hasznos lehet, hiszen számos érdekes információ megjelenítésére használható, valamint bizonyos dolgok is elérhetőek rajta keresztül. A bemutató alkalmával a kijelzőn keresztül vezérelhető volt a Spotify alkalmazás, azaz elindíthatták és leállíthatták a lejátszást a tesztelők, de ezzel együtt a naptár bejegyzéseit is megtekinthették.

Galéria megnyitása
Fotó: Tom's Hardware

Mivel a kijelző viszonylag kevés információ megjelenítésére képes, így a bejegyzések között jobbra-balra lapozhatnak a felhasználók, a hosszabb tartalmakat pedig szintén lapozással lehet elolvasni. A jobb szélre egy akkumulátor ikon is került, amelyen keresztül megtekinthető az aktuális töltöttség, ráadásul nem egyszerű pálcikák formájában, amelyek 20-25%-os lépcsőt mutatnak, hanem konkrét százalékként.

A kijelzőn mikrofon ikon is szerepelt, amelyen keresztül a digitális személyi asszisztens működését lehet figyelemmel kísérni, a bal szélen pedig egy bekapcsoló gomb látható, amivel ki- és bekapcsolhatjuk az adott rendszert. Annak érdekében, hogy e funkció miatt ne kelljen a fő rendszert üzemben tartani, az Intel mérnökei egy energiatakarékos, alacsony fogyasztás mellett működő Atom processzort rendeltek a kijelzőhöz. A koncepción nagyjából másfél évet dolgoztak, azzal kapcsolatban azonban egyelőre nem tudtak információt adni a vállalat illetékesei, hogy OEM partnereik tervezik-e az újítás beépítését a következő generációs noteszgépeikbe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap