Leállítja néhány Maxwell alapú GPU gyártását az Nvidia?

A beszámoló alapján a GeForce GTX 970-980-980 Ti gyártását is leállítják, így lesz idő a régi generáció kifuttatására, illetve az új fogadására.

Leállítja néhány Maxwell alapú GPU gyártását az Nvidia?

Az Nvidia várhatóan a Computex alkalmával rántja le a leplet első Pascal alapú videokártyáiról, amelyek között két asztali, illetve egy mobil példány lapulhat – amennyiben pontosak a korábbi értesülések. Mivel az új videokártya generáció érkezése előtt feltétlenül szükséges a meglévő raktárkészletek leapasztása, így a beszámolók szerint már le is állította néhány Maxwell alapú GPU gyártását a cég, hogy zökkenőmentesebb legyen a generációváltás.

A HWBattle információi alapján a GeForce GTX 980-as és GeForce GTX 970-es modellekbe szánt GM204-es GPU-k gyártása leáll, csak úgy, ahogy a GeForce GTX 980 Ti modell alapját képező GM200-as grafikus processzoré is. Ezzel a lépéssel a felhalmozott raktárkészletek szépen lassan kiürülhetnek, így az Nvidia partnereinek lesz elég idejük, hogy kifuttassák az aktuális VGA generáció leváltás előtt álló tagjait, majd megkezdjék felduzzasztani a raktárkészleteket az új, Pascal alapú GPU-val ellátott modellekből.

A június elején megrendezésre kerülő Computex 2016 tehát Nvidia fronton izgalmasnak ígérkezik, hiszen új videokártyák bemutatására számíthatunk, de ezzel egy időben az AMD sem tétlenkedik, ugyanis a rivális vállalat szintén tartogat néhány meglepetést a showra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward