Leállítja fizetési platformját az LG

Leállítja fizetési platformját az LG

Mint azt már tudják az olvasóink, az LG Mobile úgy döntött, hogy bedobja a törölközőt, és abbahagyja az okostelefonok gyártását. És most pedig bejelentette az LG Electronics, hogy a mobilos divízió leépítésével együtt búcsút int az LG Pay szolgáltatásnak is; ez pedig egyeseket érzékenyen érinthet.

Az LG korábban azt hangsúlyozta, hogy a mobilos szegmens lezárása nem jelenti azt, hogy a készülékek támogatása megszűnne, sőt mi több, lesznek olyan eszközök, amik több frissítést kaphatnak majd, mint korábban bármilyen készüléke a cégnek. És a garanciális időn belül az alkatrészellátás is megoldott lesz a vállalat álláspontja szerint. Viszont most úgy fest, hogy azért minden nem marad a régiben.

A dél-koreaiak úgy határoztak, hogy felszámolják az LG Pay szolgáltatást. Ez egy olyan fintech megoldás volt, ami az NFC chippel rendelkező okostelefonokon a fizetési lehetőséget alapértelmezetten biztosította. Tehát valószínűleg azért eléggé széles közönséget érintő döntésről van szó, bár arra vonatkozó információt sosem közölt a cég, hogy ezt mennyien használják.

Galéria megnyitása

Az LG Pay felszámolása mellett szerencsére a gyártó gondoskodik arról, hogy legyen szoftveres támogatás a mobiltárcája mögött. A Google Pay veszi át az LG Pay szerepét a meglévő okostelefonokon. Ebből tehát túl nagy gond nem lesz, viszont azt hozzá kell tenni, hogy ilyenformán nem tudják majd az emberek ugyanolyan rugalmasan kihasználni a fizetéseknél a mobiljukat, mint az LG Pay mellett.

Az LG Pay ugyanis támogatta az MST (Magnetic Secure Transmission) technológiát is megfelelő mobilok mellett. Tehát akkor is le lehetett húzni az okostelefonról a pénzt, ha nem volt NFC chipes terminál a kereskedelmi ponton, csak hagyományos mágnescsíkos leolvasással működő. Ezt viszont a Google Pay már nem képes kezelni.

Galéria megnyitása

A szolgáltatást használókat az alábbi üzenet fogadja: „Köszönjük, hogy értékes felhasználója volt az LG Pay-nek! Sajnálattal tájékoztatjuk Önt, hogy az LG Pay 2021 hátralévő részében fokozatosan leáll és megszűnik. Részletesebb tájékoztatást később adunk.”

Egyelőre nem tűzte ki azt az időpontot a vállalat, amikor a LG Pay befejezi a pályafutását, csak annyit közöl, hogy ebben az évben kerül sor a dologra. Egyébként 2017-ben indult ez a megoldás, szóval nagyjából négy évet sikerült megélnie, és bár az elmúlt években folyamatosan fejlődött, az LG Mobile felszámolásával együtt értelmét veszítette.

Valószínűleg nem ez az egyedüli olyan szolgáltatás, ami lehúzza majd a rolót, csak abban bízunk, hogy ha már így döntött az LG, akkor tényleg minden esetben biztosítani fog alternatív szolgáltatásokat többnyire hasonló funkcionalitással.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap