Lamborghini sorozatú Eee PC az ASUS-tól

Lamborghini sorozatú Eee PC az ASUS-tól

Az ASUS kínálatában régóta jelen vannak a Lamborghini sorozatba tartozó luxus noteszgépek, amelyek mind dizájn, mind pedig teljesítmény tekintetében különleges megoldásoknak tekinthetőek. A sorozat mostantól Atom processzorral szerelt Eee PC modellt is tartalmaz majd, ugyanis megérkezett az Eee PC VX6-os modell, amelynek házát a Murcielago LP640 ihlette.

A 12 hüvelykes képátlójú, 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelzővel ellátott termék egy kétmagos Intel Atom D525-ös processzorral és második generációs ION platformmal érkezik (GT218-as diszkrét vezérlő). Azt, hogy az EeePC VX6 nem egy átlagos megoldás, rendkívül jól szemlélteti a két darab USB 3.0-s port, valamint a Bluetooth 3.0-s és WiFi 802.11n típusú adapterek jelenléte. A rendszer a GT218-as, saját fedélzeti memóriával rendelkező GPU mellett tartalmaz egy, az Intel Atom processzorba épített GMA3150-es videó vezérlőt is. A rendszer az Nvidia Optimus támogatásának köszönhetően képes az IGP és a GPU között váltogatni a pillanatnyi terhelés függvényében, ezáltal lehetőség van némi akkumulátoridő-spórolásra. Az előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel büszkélkedő újdonság egy igen komoly audió rendszert kapott, amely a Bang & Olufsen műhelyéből érkezett. Az ICEpower audió rendszer a gyártó szerint prémium minőségű hangzást biztosít.

 

A specifikációk alapján az Eee PC VX6 igen vonzó alternatívának tűnik, igaz, a sok-sok extra miatt a termék egy kicsivel testesebbre sikeredett, int egy átlagos ultrahordozható noteszgép. A VX6 több, mint 2,5 cm-es vastagsag, súlya pedig 1,5 Kg. A termék háza  tartalmaz némi szálcsiszolt alumíniumborítást, matt csuklótámasszal érkezik és a fedlapja fehérben vagy feketében pompázhat attól függően, hogy nekünk melyik tetszik.

 

Hogy mennyibe kerül ez a kissé nagyra nőtt, minden jóval telepakolt, rendkívül tetszetős netbook? Nos, az Engadget információi szerint a termék ajánlott végfelhasználói ára 800 dollár magasságában fog elhelyezkedni, ami első olvasásra egy kissé sok egy netbookért. A legnagyobb problémát itt a kétmagos, 1,8 GHz-en ketyegő Atom processzor jelenti: ez a processzor jobban emlékeztet egy Smart motorházteteje alatt lapuló erőforrásra, mintsem egy Lamborghiniére. Aztán ki tudja, idővel talán CULV változatot is érkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward