Kvíz készítési lehetőséget kapott az Instagram

Ettől kezdve a felhasználók több válaszlehetőséggel megtoldott kérdéseket tehetnek fel a követőiknek.

Kvíz készítési lehetőséget kapott az Instagram

Az Instagram Történetek az elmúlt években rengeteg fejlődésen ment keresztül, és a vállalat szakembereinek a jelek szerint még mindig vannak ötletei, hogy mivel lehet még érdekesebbé, színesebbé, szórakoztatóbbá tenni ezt a felületet. Mostantól már kvízek is beszúrhatóak majd egy-egy megosztásba.

Az vállalat a Történetek esetében 2017 óta biztosít széles körben használható interaktív matricákat, a legelső ilyen a szavazás volt, ahol egyszerű eldöntendő kérdést lehetett feltenni kettő lehetséges válaszopcióval. Emellett olyan kérdéseket is feltehetnek itt a fióktulajdonosok, amikre meg kellett írni a választ, és van csúszkás „szavazó” is, mellyel egy skálán lehet például azt kifejezni, hogy egy film vagy egy kép mennyire nyerte el a követő tetszését. Most pedig befutott a kvíz, ahol már több válaszlehetőséget lehet megadni a rendszerben, és még azt is kiválaszthatja az érintett, hogy az opciók közül melyik a helyes.

Galéria megnyitása

Hogyan vehető használatba az újítás? Ahhoz, hogy valaki kvízt hozzon létre, a Történetek szekció megnyitását követően a matrica beillesztésére szolgáló opciót kell megbökni az alapként szolgáló felvétel beállítását követően, ahol rögtön látható lesz a kvíz számára alkotott matrica. Miután ezt kiválasztja a felhasználó, azonnal felugrik majd az a felület, ahol ki kell tölteni a különböző dolgokat, meg kell adni a kérdést és a válaszlehetőségeket. A kérdés lehet egészen hosszú is, és hangulatjelekkel tarkítható, a válaszopciókból pedig legalább kettőt kell beállítani, de tetszés szerint akár négyet is lehet. Ha megvannak a lehetőségek, akkor ki kell választani a helyeset. Ha ezek megvannak, akkor lehet formázni a kvíz matricáját, átállítható például a színe, ezt követően pedig máris megosztható a követőkkel – vagy a követőek egy előre meghatározott csoportjával, hiszen erre is lehetőséget biztosít az Instagram Történetek. A kvízeket utólag visszanézheti majd a felhasználó, és megtekinthető lesz, hogy milyen válaszok érkeztek, és azt is lehet majd látni, hogy melyik követő mit nyomott meg.

Ezzel a lehetőséggel az emberek egy újabb eszközt kapnak arra, hogy szórakoztathassák az ismerőseiket, barátaikat, akik követik őket. A kvízt lehet majd használni például arra is, hogy valós téttel rendelkező játékot indítsanak például a népszerű véleményvezérek, influenszerek. Mivel az Instagram mutatja a pontos válaszokat mindenkitől, így könnyen ki lehet sorsolni egy-egy ajándéktárgy nyertesét egy kvíz lezárását követően. Mivel a Történetek részen lesznek a kvízek, így ezek is 24 órán át fognak élni, mint minden megosztás ezen a részen.

Az új lehetőség igénybe vételéhez nem kell frissíteni az Instagram alkalmazást, ez napokon belül mindenki számára elérhetővé válik. Elérhetővé válik az Android és az iOS esetében is, nem tesz különbséget a vállalat a két nagy platform között.

Instagram: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap