Külső videokártya ultrabookokhoz, Lucid módra

A Thunderbolt alapú megoldás a VirtuMVP technológiára támaszkodik.

Külső videokártya ultrabookokhoz, Lucid módra

Napjainkban az ultrabookok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ám GPU teljesítmény tekintetében nem mindenki számára vonzóak. A vékony és könnyű felépítés oltárán sajnos fel kell áldozni némi teljesítményt, vagyis a karcsúság kompromisszumokkal jár.

A LucidLogix mérnökei a fentiekre kerestek megoldást, majd arra jutottak, hogy a felhasználók számára jó alternatívát jelenthetne, ha az ultrabookok mellé külső videokártyát lehetne használni, amellyel jelentősen növelhető lenne a grafikai teljesítmény. Az ötletet tett követte, így az IDF alkalmával már meg is tekinthették a szerencsés kilátogatók az első olyan megoldást, amelynek köszönhetően Thunderbolt porton keresztül, a VirtuMVP GPU virtualizációs technológia alkalmazásával lehet felturbózni az ultrabook grafikai teljesítményét.

A bemutatón a Thunderbolt portra kapcsolódó, PCI Express csatolófelülettel ellátott külső házban egy Radeon HD 6700-as sorozatú videokártya lapult. A VirtuMVP technológiával karöltve igazán ütőképes lehet a technológia, ugyanis annak segítségével a GPU intenzív feladatok könnyedén a külső videokártyára oszthatóak, míg a kevésbé GPU intenzív feladatokat továbbra is az adott ultrabook integrált videó vezérlője végezheti.

Ebből a koncepcióból persze nem csak az ultrabookok, hanem minden egyéb olyan konfiguráció is profitálhat, amely nem rendelkezik nagyteljesítményű videó vezérlővel, de Thunderbolt port azért van rajta.  Így az ultrabookok továbbra is kompakt felépítéssel rendelkezhetnek, de lesz lehetőség a GPU teljesítmény növelésére is, ha erre felhasználói oldalról mutatkozik igény.

A Lucid Thunderbolt alapú külső videokártya technológiája még fejlesztés alatt áll. Jelenleg nincs semmi konkrét információ azzal kapcsolatban, hogy mikor kerülhetnek forgalomba a gyártó technológiájára alapozó külső videokártyák.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward