Különleges POP mobilokkal rukkolt elő az Alcatel

Az Alcatel POP Star hátlapja cserélhető, a POP Up pedig már a teljesítményét tekintve is komolyabb szereplő lesz.

Különleges POP mobilokkal rukkolt elő az Alcatel

Az Alcatel One Touch széria színes tagokkal gyarapodott az IFA 2015 ideje alatt. A vállalat lerántotta a leplet a POP termékcsalád két új sikervárományosáról, a POP Starról, valamint a POP Upról is. Ezekre elsősorban a fiatalabb generáció lehet vevő.

Alcatel One Touch POP Star

Az újdonságok bemutatását kezdjük a POP Starral, amelynél egyértelműen a megjelenésre helyezte a hangsúlyt a tervezőbrigád. Ehhez az okostelefonhoz egészen lenyűgöző mennyiségű hátlap áll majd a vásárlók rendelkezésére, akik így már legfeljebb a bőség zavarában nem tudják majd azt eldönteni, hogy számukra melyik lenne a leginkább megfelelő. Az alternatívák ráadásul nemcsak a színükben térnek el egymástól, hanem a mintákat és az anyaghasználatot figyelembe véve is. Olyan széles skálán mozognak ezek, hogy külön kollekcióba lettek rendezve az áttekinthetőség érdekében. A Funky kollekció tagjai a színvilággal fogják eltekerni az érdeklődők fejét, a Bőr családban értelemszerűen a bőrből készült megoldások lesznek sorba szedve, a Divat kollekció tagjainál olyan anyagok is előkerülnek, mint a farmer, akik pedig mondjuk fára vágynak, a Nature-ECO kínálatban találhatják meg a számukra legmegfelelőbb hátlapot.

A POP Star két kivitelben lesz elérhető, és alapvetően egyébként egy nagyon olcsó mobilról van szó, tehát tényleg a populáris vonalat képviselheti majd, ha a felhasználók rákapnak a rendkívüli variálhatóság ízére. A megjelenítője átlagos, egy 5 hüvelykes panelről beszélhetünk, amely 294 PPI-s pixelsűrűséggel szolgál az 1280 x 720 képpontos a felbontásból fakadóan. Két darab kamera van a készüléken, de ez manapság már aligha meglepő. A főkamerája 8 megapixeles fényképek és 720p-s videók készítésére lesz alkalmas, és ehhez még egy LED-es segédfény is társul. Mivel ennél a telefonnál egyértelműen a fiatalabb vásárlóközönségre pályázik az Alcatel, a szelfikamera is elmaradhatatlan kellék a sikerhez. Az előlapra egy 5 MPixeles megoldás került, ami így fényképezésre is jó már, nem csak videóbeszélgetések bonyolítására.

A gépezet elérhető lesz 3G és 4G támogatással is. Amelyik csak 3G-re korlátozódik, az egy MediaTek MT6580 lapkát vonultat fel, ami még négy Cortex-A7 magnak ad otthont, ezek 1,3 GHz-es frekvencián üzemelnek. Ezzel szemben az LTE-s modellt már egy MT6732P lendíti mozgásba, ami szintén MediaTek gyártmány, de már sokkal modernebb. Ebben a SoC-ben 1 GHz-es frekvencián tevékenykedő Cortex-A53 magok vannak jelen. A rendszermemória minden esetben 1 GB-os, a tárhelynél viszont megint akad némi különbség, ugyanis a HSDPSA+ támogatással szolgáló szerkezetbe csak 8 GB-nyi NAND Flash lapka került, míg a társát már 16 GB-tal vértezték fel a tervezők. Mindketten egy 2000 mAh-s akkumulátorból merítik majd a működéshez szükséges energiát, ami eléggé sovány, ha azt vesszük figyelembe, hogy egy 5 colos HD panelt kell kiszolgálnia.

Alcatel One Touch POP Up

A POP família másik frissen debütált tagja is színes egyéniség lett, no, persze nem annyira, mint a Star. Ezt a vásárlók fekete, zöldeskék, narancssárga, fehér és piros színben tehetik majd magukévá. Az előlapját – akárcsak a fenti modellnek – egy 5 hüvelykes megjelenítő tölti ki, ami 1280 x 720 képpontot lendít mozgásba minden érintés alkalmával. A 294 PPI-s pixelsűrűségű panel IPS technológiával dolgozik, szóval kellően jó képminőséggel szolgál majd. Még az előlapnál maradva, ki kell emelni az 5 megapixeles kamerát, ami az önarcképek készítésében is jó társ lesz, nem csak a videóhívások bonyolításában. Ha valamilyen emlékezetes momentumot kellene megörökíteni, akkor viszont már a főkamerán lesz a sor. Ez 13 megapixeles, és a lencserendszere F/2.0-s rekeszértékkel dicsekedhet, szóval még rosszabb fényviszonyok mellett is elég jól „lát” majd. Ha ez sem lenne elég, akkor persze még mindig ott a LED-es segédfény, ami különösen sötétben biztosan jól fog jönni.

A szerkezet lelke egy olyan nyolcmagos chip, ami a sajtóközlemény alapján 1,4 GHz-es frekvencián üzemel majd, ha minden erejét mozgósítania kell. Sajnos nem derült ki, hogy ez pontosan melyik lapka. Néhány forrás szerint egy Snapdragon 610 SoC került bele, de ez igazából semmiképpen sem vág egybe az Alcatel közleményében foglaltakkal, ez a Qualcomm chip ugyanis nem nyolc, hanem mindössze négymagos. A rendszer számára 2 GB-nyi memóriával szolgál a készülék, ami az átlagfelhasználóknak, de még a rutinosabbaknak is elegendő lesz a hétköznapi használat során. A háttértár 16 GB-os kapacitással szolgál, és ezt még bővíteni is lehet microSD hozzáadásával. A készüléken az Android 5.1 Lollipop van jelen, szóval a frissességével nem lehet gond, ráadásul az Alcatel néhány hasznos programmal is ellátta a rendszert.

Az Alcatel One Touch POP újdonságok árazásával kapcsolatban egyelőre nem szolgált semmilyen támponttal a vállalat (becslések szerint 150 és 250 dollár között lesznek), és sajnos ugyanez a helyzet a megjelenési időpontot tekintve is. Zárásul azt még mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy mind az Up, mind pedig a Star két SIM kártya kezelésére van felkészítve, de csak DSDS eljárással dolgoznak, szóval egyszerre az egyik „vonalon” lehet beszélgetni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward