Különleges billentyűzettel érkezik az Alcatel Plus 10

Az Alcatel új táblagépe Windows 10 rendszerrel érkezik, és trükkös módon még 4G LTE hálózatokhoz is képes lesz kapcsolódni.

Különleges billentyűzettel érkezik az Alcatel Plus 10

Az Alcatel bemutatta a Mobile World Congressen azokat az Idol 4 okostelefonokat, amelyeknek az érkezéséről mi már korábban beszámoltunk, ezek mellett pedig érkezett egy kettő az egyben táblagép is. Viszont mielőtt rátérnénk erre, még egy gondolat erejéig kanyarodjunk vissza a mobilokhoz: az Idol 4 és az Idol 4S egy VR headsettel fog befutni, ami a gyártó elmondása szerint maga lesz a telefonok doboza is egyben. Nem sűrűn mondhatunk ilyet, de most nagyon kíváncsian várjuk a kicsomagoló videókat. No, de folytassuk a táblával; ami egészen különleges viszonyt ápol majd a hozzá kapcsolódó billentyűzettel.

A friss táblagépnek a neve rögtön elárulja, hogy egy 10 hüvelykes megjelenítővel ellátott masináról van szó. A szakemberek olyan panelt vettek használatba, ami IPS technológiával és mindössze 1280 x 800 képpontos felbontással dolgozik. Végeredményben egészen biztos, hogy pixeles képpel kell megbarátkoznia a felhasználóknak, de legalább egyéb tekintetben rendben lesz a képminőség. A készüléken a Windows 10 operációs rendszer teljesít szolgálatot. Kettő kamerával érkezik a Plus 10 modell. A videóhívások folytatására szakosodott előlapi képalkotó 2 megapixeles, szóval bár esetlegesen értékelhető minőségű önarcképek készítésére is alkalmas, távolról sem nevezhető szelfikamerának. A főkamera viszont már 5 MPixeles fényképek megörökítésére alkalmas, de csak jó fényviszonyok mellett érdemes majd használatba venni, mert LED-es segédfény nincs a kelléktárában.

Az Alcatel egy Intel Atom x5-Z8350 központi chipre alapozza a készüléket. Ez a 64 bites lapka négy Airmont processzormagnak ad otthont, amelyek akár 1,92 GHz-es frekvenciáig is skálázódhatnak a Turbo Boost technológia révén (1,44 GHz jelenti az alapot). A grafikus vezérlő szerepkörében egy nyolcadik generációs Intel HD Graphics egység bukkant fel. A tablet memóriája 2 GB-os méretet öltött, ami nem lenne olyan kevés a mobilos rendszerek mellett, viszont mivel egy Windows 10-es gépről van szó, ez eléggé szűkösnek ígérkezik. A háttértár 32 GB-os, ami körülbelül a minimum a Windows mellett. Van bővítési lehetőség, microSD formátumú memóriakártyákat 64 GB-os kapacitásig kezel az Alcatel Plus 10. A kettő az egyben táblagép érdekessége a kapcsolati képességeknél csúcsosodik ki. Maga az tábla támogatja a 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi-t, valamint van benne egy Bluetooth modul. Ezek nem különösebben érdekesek, az viszont már egyáltalán nem hétköznapi, ahogy a 4G LTE hálózati modemen keresztül képes az internetre kapcsolódni.

Maga a Plus 10 tablet nem tartalmaz mobil kommunikációs egységet, ezt a megoldást a billentyűzetbe építi be az Alcatel. A klaviatúra rejti tehát a 4G LTE modemet, szóval az ehhez szükséges SIM kártyát is a billentyűzetbe kell becsúsztatni. Az LTE hotspot különlegessége még, hogy akár 15 készüléknek is tovább tudja adni az internetet Wi-Fi-n keresztül. A billentyűzeten van egy teljes értékű USB csatlakozó, Micro-USB aljat és Micro-HDMI is. Az energiaellátásáról önállóan gondoskodik, egy 2580 mAh-s akkumulátor van benne, ami a tabletet is képes táplálni, melyben egyébként egy 5830 mAh-s egység lapul. A két teleppel nyolc órán át tud majd ébren maradni az eszköz folyamatos használat közben.

Többféle színben lesz elérhető.

Az Alcatel Plus 10 csak júniusban kerül majd kereskedelmi forgalomba. Széles körben elérhető lesz, hiszen a közlemény szerint Európában, Latin-Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában is fel fogja ütni a fejét. Az árazásáról egyelőre nem tudunk nyilatkozni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward