Különleges 5G-s eszközt dob piacra a HTC

A szokatlan készülék révén megosztható lesz az új generációs hálózat, és ez csak egy a sok funkciójából.

Különleges 5G-s eszközt dob piacra a HTC

A HTC egy meglehetősen sokoldalú 5G-s készüléket mutatott be a Mobil Világkongresszus alkalmával. Ezúttal nem egy okostelefonról van szó, hanem egy olyan kapcsolódási központról, ami azon túl, hogy megosztja az internetelérést, képes szórakoztatni a felhasználókat, és szükség esetén lehet róla mobilt is tölteni.

Az egész egyszerűen csak 5G Hub névre keresztelt termék elsődlegesen egy olyan hotspot készüléknek tekinthető, ami az 5G hálózati kapcsolat megosztására szolgál. És ezt a feladatot igazán jól el tudja majd látni, ugyanis akár 20 mobil vagy más szerkezet csatlakozhat hozzá egyidejűleg vezeték nélkül. És ezek a lehető legjobb sebesség elérése mellett férhetnek hozzá az internethez, az online kapcsolatot igénylő szolgáltatásokhoz.

A masina egy 5 hüvelykes megjelenítővel lett ellátva, amin igazából meglehetősen sok dolgot el lehet majd végezni a beállítások kezelése és az adatforgalom menedzselése mellett, tudniillik az Android 9.0 operációs rendszer teljesít szolgálatot a készüléken. Kicsit úgy fest az 5G Hub, mint egy Smart Display platformos egység, de ez sokkal többrétű azoknál a lakáskiegészítőknél. Az 5G Hubon lehet majd Netflixet vagy más streaming szolgáltatást használni, és ki is lehet kötni róla a képet egy nagyobb külső megjelenítőre, így például egy televízióra vagy projektorra HDMI kábel felhasználásával. De kiszolgálhat majd egy VR eszközt is az 5G Hub, így például a HTC Vive Focust. Az 5G kapcsolatnak hála mindent nagyfelbontásban és alacsony késleltetés mellett lehet majd ezen keresztül élvezni.

Galéria megnyitása

Egy kapcsolódási központ számára alapvetően nem kéne túl nagy teljesítmény, de a HTC 5G Hub ennek ellenére a Snapdragon 855 mobilplatformot vonultatja fel. Ez azért alakult így, mert csak ezzel a rendszerchippel tudta a tajvani alakulat társítani az 5G támogatás biztosításához elengedhetetlen Snapdragon X50 modemet. A HTC a Sprinttel közösen jelentette be az újdonságot, és a Sprint hálózatán lesz elérhető először, ahol elsősorban a 6 GHz alatti frekvenciatartományt fogja kihasználni, de később más szolgáltatóknak a kínálatában is fellelhető lesz. No, de vissza a hardveres jellemzőkhöz. Az eszköz 4 GB-nyi rendszermemóriával lett felszerelve, a tárkapacitása pedig csak 32 GB-osra lett szabva, szóval ezen a téren nem bizonyult bőkezűnek a tervezőgárda – de lehet bővíteni microSD-vel. Annak érdekében, hogy az 5G hálózati kapcsolatot megfelelő sebességgel legyen képes tovább osztani a HTC masinája, biztosított itt a 60 GHz-es 802.11ad és a Wi-Fi 6 támogatás is a kapcsolati lehetőségek terén. Sőt mi több, került rá még egy Ethernet (RJ-45) port is, így még rugalmasabban használható ki.

A szakemberek úgy alkották meg az újdonságot, hogy nagyon egyszerűen lehessen beállítani és használni, így bárki gond nélkül igénybe veheti majd. Az 5G Hub rendelkezik egy akkumulátorral, ami 7660 milliamperes kapacitású, ennek köszönhetően nem lesz helyhez kötve, hanem oda viszi magával a tulajdonosa, ahová csak szeretné, ahol szükség van rá. Azt nem árulta el a HTC, hogy az izmos telepről mennyi ideig lesz képes ellátni a feladatát az 5G Hub, de az kiderült, hogy meg tudja osztani a rendelkezésére álló akkukapacitást. A C-típusú USB csatlakozójának köszönhetően lehet majd róla tölteni más eszközt, így ha az ember okostelefonja merül, akkor tud ebből némi tartalékot meríteni, vagy adott esetben kisegítheti az ismerősét.

A HTC 5G Hub eleinte csak az Egyesült Államokban lesz megvásárolható, később azonban Európába is el fog jutni, szóval szélesebb körben is elérhetővé fog válni. Arról egyelőre nincs információnk, hogy mennyibe kerül majd a különleges szerzet, de valószínűleg nem lesz olcsó a jellemvonásai alapján.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap