Kriptovaluta-bányászatra ajánlja egyik gamer noteszgépét az MSI

A GE76 Raider komoly tűzerővel rendelkezik, hiszen egy GeForce RTX 3080 Laptop GPU teljesít szolgálatot a fedélzetén, ám így is sokkal lassabb, mint egy asztali GeForce RX 3080-as videokártya.

Kriptovaluta-bányászatra ajánlja egyik gamer noteszgépét az MSI

Mióta a videokártyákból lényegében globális hiány van, a gamerek nagyon nehezen tudják beszerezni a kiszemelt kártyát, legyen szó modernebb, vagy éppen 1-2 generációval ezelőtti termékről. A piaci helyzet a kriptovaluta-bányászok dolgát is nehezíti, akik próbálják meglovagolni az árfolyamemelkedés adta lehetőségeket, és minél több videokártyát szeretnének beszerezni annak érdekében, hogy mielőbb nagy profitot érhessenek el.

A videokártya-hiány miatt a kriptovaluta-bányászok egy része már jó ideje a gamer notebookok felé fordult, azok ugyanis eleinte bőségesen elérhetőek voltak modern videokártyákkal szerelve, ám egy ideje ebben a piaci szegmensben is kezd hiány kialakulni. Ez a gamerek számára rendkívül rossz hír, mert így ők most már lassan gamer notebookot sem vásárolhatnak.

Galéria megnyitásaEbben a helyzetben döntöttek úgy az MSI illetékesei, hogy a vállalat egyik friss gamer noteszgépét, a GE76 Raidert reklámozzák egy picit, ám nem a játékok alatt felmutatott teljesítményt vették górcső alá, hanem azt, milyen potenciál van a termékben kriptovaluta-bányászat tekintetében. A GE76 Raider lényegében egy Intel Core i9-10980HK processzorral szerelt gamer notebook, ami egy GeForce RTX 3080 Laptop GPU-t is munkára foghat.

Ezt a gamer notebookot egy érdekes tesztnek vetették alá, ami megmutatja, hol helyezkedik el a teljesítménye az Excavator bányász szoftverben, ami a DaggerHashimoto algoritmust használja.

A mérések alapján 52,8 MH/s teljesítményt sikerült elérni, ami ugyan jobb, mint amit az asztali GeFore RTX 2080 Ti videokártyától várhatunk, ám az asztali GeForce RTX 3080-hoz képest jelentősen szerényebb eredmény, hiszen utóbbi akár 95,7 MH/s teljesítményt is fel tud mutatni.

A szóban forgó blogposztban arról is szó esett, hogy hamarosan egy újabb írást is közreadnak, amelyben már a megtérüléssel kapcsolatos statisztikáké lesz a főszerep, ám ez jó eséllyel már nem lát napvilágot, ugyanis az eredeti bejegyzést is viszonylag hamar eltávolították – valószínűleg sok gamert haragítottak magukra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap