Középkategóriába érkezik a Desire 628

A HTC új okostelefonjának nem lesz egyszerű feladata, ha szeretne kitűnni a tömegből.

Középkategóriába érkezik a Desire 628

A HTC sorsa továbbra is nagyon rosszul alakul, ugyanis az idei évet is rettentően gyenge eredménnyel nyitotta. Az első negyedévben a tajvani alakulat 80 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, miután a bevétel mindössze 454 millió dollár volt. Viszonyításképpen érdemes megnézni a HTC tavalyi eredményét: egy évvel ezelőtt még 1,28 milliárdos forgalomról beszélhettünk az első negyedév lezárását követően, pedig már akkor is gyengélkedett a vállalat.

A tajvaniak látszólag nem is igazán akarnak változtatni a sorsukon, hiszen változatlan árpolitikát folytatva küldik sorra a boltokba azokat a készülékeket, amik sokszor már teljesen ugyanazt a burkolatot kapják meg, amit már egy korábbi mobilnál is használtak a tervezők. Ezúttal például egy olyan Desire modell érkezéséről számolhatunk be, ami pusztán a külsejét tekintve már szintén ismerős lehet. A Desire 628 a vállalat vietnámi honlapján bukkant fel, de a megjelenésével kapcsolatban egyelőre semmilyen információt nem kaptunk, szóval most még ár és dátum híján vagyunk kénytelenek beszámolni az újdonságról.

Az okostelefon egy 5 hüvelykes megjelenítővel lett ellátva, ami 294 PPI-s pixelsűrűséget produkál, ebből pedig azonnal tudhatják a rutinosabb olvasóink, hogy 720p-s a felbontása. Sajnos a vállalat nem közölte, de reményeink szerint IPS technológiát használ a kijelző. A HTC egy 5 megapixeles, BSI szenzorra épülő szelfikamerával látta el a Desire 628-at, ami 75 fokos látószöggel dolgozik és F/2.4-es a rekesznyílása. Az önarcképek készítésére alkalmas egység természetesen az eredeti munkakörében is jól helytáll majd, hiszen Full HD minőségű videócsevegések folytatására biztosít lehetőséget. A mobil főkamerájával 13 MPixeles fényképeket lehet megörökíteni, ez a modul is egy BSI érzékelőre épül, de már egy F/2.0-s, 28 mm-es lencserendszer van előtte, így jobban lát majd sötétben, és a LED-es villanónak köszönhetően egészen rossz fényviszonyoknál is használható marad. Ha videózásra kerülne a sor, akkor itt is 1080p támogatással lehet számolni. Az exponálás hangutasítással és gesztusokkal is indítható, illetve mosolyfelismeréssel is mehet.

A sebességfelelős szerepkörében a MediaTek MT6753M központi chip fedezhető fel. Ez a nyolcmagos lapka már kellemes tempóval tudja majd mozgásba lendíteni az alkalmazásokat, és persze magát az Androidot is. A keményfát, mint általában a legtöbb telefonnál, itt is a játékok jelenthetik, de szerencsére a Desire 628 ezt az akadályt is viszonylag jól veheti; no nem az erős IGP miatt, hiszen ebben a chipben csak egy Mali-T720 MP2 van, hanem inkább a visszafogott, 720p-s felbontás az, ami segíti a dolgát. A rendszermemória osztásakor nem volt szűkmarkú a HTC, a Desire 628 3 GB-nyi RAM-mal várja, hogy bevetésre induljon. A háttértár 32 GB-os méretet öltött, és lesz lehetőség a bővítésére, ha ez esetleg idővel szűkösnek bizonyulna – az okostelefon akár 2 TB-os memóriakártyával is boldogulna, szóval akár a Samsung új 256 GB-os megoldását is fel lehet benne használni. A kapcsolati lehetőségek tárházában csak a 4G LTE hálózati modem érdemel említést, ami négyes kategóriájú, vagyis 150 és 50 Mbps-os le- és feltöltési sebességet támogat. A masina Dual-SIM-es, így még több érdeklődő figyelmét keltheti fel.

A Desire 628-on sajnos még az Android 5.1 lesz jelen. A Lollipop a HTC Sense grafikus felhasználói felületnek köszönhetően szerencsére legalább a szoftveres extrákban nem fog hiányt szenvedni, ha már az alapok némileg korosak is. A készülék térfogata 146,9 x 70,9 x 8,19 milliméteres, a tömege pedig 142 gramm. A HTC a BoomSound hangrendszerrel megtoldva alkotta meg a Desire 628-at, szóval az előlapot alul és felül is egy-egy erőteljes hangszóró szegélyezi. A tervezők meglehetősen sovány akkumulátorra bízták az eszközt, szóval az üzemidő tekintetében semmi esetre sem érdemes tőle maradandó élményre számítani. A 2200 mAh-s kapacitású telep átlagon aluli teljesítményre lesz képes. Öröm az ürömben, hogy van gyorstöltés támogatás (5 V mellett 1.5 A) ezáltal hamar újult erőre kaphat a gép. Lila-fehér és fekete-narancssárga kombinációkban lehet majd rá szert tenni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward