Korrekt áron érkezik a kijelzővel felvértezett Google Home Hub

A Google lerántotta a leplet egy új Home modellről, ami jó képességekkel szolgál és remek vételnek ígérkezik.

Korrekt áron érkezik a kijelzővel felvértezett Google Home Hub

A Google a Pixel okostelefonok mellett bemutatta a Home termékcsalád legújabb tagját is, ami a Home Hub névre hallgat. Ez a készülék immáron nemcsak hangszórót és mikrofonokat vonultat fel, hanem kapott egy megjelenítőt is, amin rengeteg információt lesz képes feltüntetni.

A Home Hub a nevének megfelelően azt a célt szolgálja majd, hogy az okosotthonok központjaként üzemeljen, és azt ki is lehet jelenteni, hogy erre minden eddigi Google Home modellnél alkalmasabb a kijelzőjének köszönhetően. Ez az újdonság egy 7 hüvelykes panellel kerül bevetésre, ami IPS technológiával dolgozik, így széles betekintési szögekkel és jó fényerővel szolgál, ezáltal minden környezetben megfelelően helytállhat. Van a terméknek egy fejlett környezeti fény érzékelője, ami lehetővé teszi, hogy ne csak a fényerejét, hanem még a színhőmérsékletét is tudja szabályozni. Erre a funkcióra Ambient EQ néven hivatkozott a Google a bemutató során. Érdekes módon a Home Hub saját kamerával viszont nem rendelkezik, márpedig egy ilyen szerkezet esetében eléggé adja magát, hogy alkalmas legyen videohívások bonyolítására is egyebek mellett.

Galéria megnyitása

Az eszköz képes lesz megjeleníteni reggel az időjárás előrejelzést és a térképet a munkába vezető útvonallal, ha pedig valaki csenget, akkor pillanatok alatt elővarázsolható a képernyőjére a kapcsolódó kamera élő képe. Ezen keresztül a felhasználók már nemcsak hangutasításokat adhatnak, hanem az érintésekkel is vezérelhetik a Google Assistant szolgáltatást, valamint a lakásban található különböző kiegészítőket (Home View). A Google Assistant nemrégiben olyan változásokon esett át, melyeknek köszönhetően sokkal jobban épít majd az érintéses kezelésre is, ennek pedig akár itt is érezhető hatása lehet. A készülék képes megjegyezni a felhasználók hangmintáit, és mindig tudni fogja, hogy éppen ki beszél hozzá, így személyre szabott válaszokkal tud szolgálni. Ennek a képességnek köszönhetően a család minden tagjának egyformán a hasznára válhat az eszköz – összesen hat személy megkülönböztetésére képes. Azok számára, akik nem szeretnék, hogy a Google Home Hub folyamatosan hallgatózzon a lakásban, egy hardveres mikrofon kapcsolót is tett a termékre a vállalat, amivel azonnal „megsüketíthető”. A mikrofonokból egyébként kettő van, és ezek nagy hatótávolsággal üzemelnek.

Galéria megnyitása

A készüléken minden gond nélkül lehet majd videózni, és ebben az esetben az elsődleges tartalomforrás nem meglepő módon a YouTube. A Home Hub ilyenformán akár a főzésben is besegíthet a konyhában, és az emberek szórakoztatásáról is tud gondoskodni a nappaliban. Jár a masinához hat hónap YouTube Music előfizetés is. A Home Hubon be lehet állítani a nyugalmi időt, szóval megadható, hogy este 9 óra után már ne lehessen rajta zenét hallgatni vagy videózni. És olyan képességgel is rendelkezik, hogy csak családbarát tartalmat mutat, ha kisgyerek is van a háztartásban. A Google mélyen integrálta a Fotók szolgáltatását a Home Hub fedélzetén, így bármikor lehet majd rajta nézegetni a családi képeket, és amikor éppen használaton kívül van, akár digitális képkeretnek is be lehet állítani – magától képes kiválasztani a legjobb képeket, emlékezetes momentumokat.

Galéria megnyitása

A Google kifejezetten büszkén beszélt a Home Hub dizájnjáról. Szemből a figyelem a döntött megjelenítőre irányul majd, ami egy fehér kávát kapott, a rejtve maradó részeket pedig szövetes borítással burkolta be a keresőóriás, ahogy azt már a korábbi Google Home termékek esetében is megszokhattuk. A gépezet sötét- vagy világosszürke, valamint türkizkék és barackrózsaszín változatokban lesz beszerezhető. 178,5 x 118 x 67,3 milliméteres vonalakkal határolt és 480 grammot a tömege. Arról nem beszélt a rendezvényen a keresőóriás, hogy milyen hardver lapul a szerkezetben, de azt például lehet tudni, hogy milyen kapcsolati lehetőségekkel szolgál: számolhatnak itt a vásárlók Bluetooth 5 modullal és persze Wi-Fi-vel is, ami kétsávos és megfelel a 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak.

A Google Home Hub ajánlott fogyasztói ára egészen kedvezőre lett szabva, mindössze 150 dollárt kell érte leszurkolni, tehát alig kerül több, mint a szimpla Home, ami 130 dollár. A pletykák szerint nagy sikerre számít a vállalat, ugyanis állítólag 3 millió példányra adott le rendelést első körben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap